Ciorbe & Supe

#greseli preparare ciorba # preparare ciorba #greseala #romani #ciorba

Greseala majora pe care o fac romanii cand prepara ciorba. Ingredientul periculos pe care nu trebuie sa il folosesti niciodata

Ciorba este una dintre mancarurile preferate ale romanilor si nu lipseste de mesele lor. Este un preparat traditional, pe care toti romanii il consuma frecvent. Din pacate insa, foarte multe gospodine fac o greseala foarte grava atunci cand prepara ciorba. Folosesc un ingredient care este foarte periculos pentru sanatate. Este vorba despre borsul la blic sau borsul instant. Potrivit studiilor, acesta este extrem de periculos pentru sanatate si poate avea efecte grave. Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania a cumparat 13 astfel de produse pentru a face un studiu privind componenta acestui produs si potentialele efecte asupra sanatatii.

 

Ingredientele gasite in borsul la plic sunt urmatoarele: acid citric, acid lactic, monoglutamat de sodiu, 5-ribonucleotide disodice, ascorbil palmitat, alfa tocoferol, caramel, riboflavina, ulei de palmier, ulei vegetal de floarea soarelui, ulei vegetal de rapita, lactoza, maltodextrina, tarate de grau, faina de grau, faina de porumb, faina de secara, zahar, sare, amidon din porumb, amidon din cartofi, arome, telina deshidratata, ceapa deshidratata, frunze de patrunjel deshidratate, marar deshidratat, praz deshidratat, morcov deshidratat, radacina de leustean, leustean, ardei gras rosu, pastarnac, seminte de telina, extract de leustean, zer, lapte degresat, lapte praf degresat, smantana pudra, extract de rozmarin, drojdie deshidratata, tumeric, curcuma.

In cele 13 produse, s-au identificat 9 aditivi alimentari, care fac rau organismului.

Sunt 9 E-uri intr-un singur pliculet de bors la plic, iar majoritatea acestora sunt extrem de daunatoare. In schimb, te poti indrepta catre bors la sticla, un bors facut doar din tarate si, uneori sare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului