Ingrediente pentru supa chinezeasca Lazy Wonton
- 2 litri de supa sau bulion de pui
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 catel de usturoi, feliat subtire
- 1 bucata de 7 cm de ghimbir proaspat, decojit, sau 2 lingurite de ghimbir macinat
- 2 linguri de sos de soia, plus mai mult dupa gust
- 1 si 1/2 lingurite de otet de orez
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingurita de sare kosher, impartita
- 450 g carne tocata de porc
- 2 lingurite de ulei de susan prajit
- 2 lingurite de amidon de porumb
- 3 bucati de baby bok choy, tocate grosier (aproximativ 3 cani)
- 20 de foi wonton, taiate in sferturi
- Sos iute Sriracha sau chili crunch (optional)
Cum se prepara supa chinezeasca Lazy Wonton
Pune supa de pui intr-o cratita mare sau un oala olandeza la foc mediu-inalt. Taie partile albe ale cepei verzi in bucati de 2,5 cm si adauga-le in supa. Adauga usturoiul feliat. Feliaza subtire 2,5 cm de ghimbir (sau 1 lingurita macinat) si adauga-l in supa. Adauga 1 lingura de sos de soia, otetul, zaharul brun si 1/2 lingurita de sare. Adu la fierbere, amestecand ocazional.
Pune carnea de porc intr-un bol. Feliaza fin partile verzi ramase ale cepei verzi. Pastreaza 3 linguri pentru garnitura. Adauga ceapa verde ramasa in bol; rade bucata de ghimbir de 5 cm ramasa. Adauga restul de sos de soia, restul de sare, uleiul de susan si amidonul de porumb in bol; amesteca pana se combina bine.
Formeaza amestecul in bile de 2,5 cm si adauga-le in supa. Alternativ, foloseste o lingurita mica pentru a pune portii mari de carne in supa. Redu focul la mic; gateste timp de 5 minute. Adauga foile wonton, bok choy si sos de soia suplimentar dupa gust. Gateste 8 minute, amestecand ocazional.
Serveste cu ceapa verde pastrata si sos iute Sriracha sau chili crunch, daca doresti.