Ciorbe & Supe

#lazy wonton #supa chinezeasca #supa

Cum sa prepari supa chinezeasca Lazy Wonton

Reteta de supa chinezeasca Lazy Woton, este o reteta mai simpla pentru celebra supa Woton. Denumirea de Lazy (lenes) vine de la faptul ca este mai usor de preparat, deoarece in locul wonton-urilor umplute, vei adauga chiftele de porc si bucati de foi wonton direct in supa aromata. Aceasta reteta este atat de delicioasa!

 

Ingrediente pentru supa chinezeasca Lazy Wonton  

  • 2 litri de supa sau bulion de pui
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi, feliat subtire
  • 1 bucata de 7 cm de ghimbir proaspat, decojit, sau 2 lingurite de ghimbir macinat
  • 2 linguri de sos de soia, plus mai mult dupa gust
  • 1 si 1/2 lingurite de otet de orez
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 lingurita de sare kosher, impartita
  • 450 g carne tocata de porc
  • 2 lingurite de ulei de susan prajit
  • 2 lingurite de amidon de porumb
  • 3 bucati de baby bok choy, tocate grosier (aproximativ 3 cani)
  • 20 de foi wonton, taiate in sferturi
  • Sos iute Sriracha sau chili crunch (optional)

Cum se prepara supa chinezeasca Lazy Wonton  

Pune supa de pui intr-o cratita mare sau un oala olandeza la foc mediu-inalt. Taie partile albe ale cepei verzi in bucati de 2,5 cm si adauga-le in supa. Adauga usturoiul feliat. Feliaza subtire 2,5 cm de ghimbir (sau 1 lingurita macinat) si adauga-l in supa. Adauga 1 lingura de sos de soia, otetul, zaharul brun si 1/2 lingurita de sare. Adu la fierbere, amestecand ocazional.

  Pune carnea de porc intr-un bol. Feliaza fin partile verzi ramase ale cepei verzi. Pastreaza 3 linguri pentru garnitura. Adauga ceapa verde ramasa in bol; rade bucata de ghimbir de 5 cm ramasa. Adauga restul de sos de soia, restul de sare, uleiul de susan si amidonul de porumb in bol; amesteca pana se combina bine.

Formeaza amestecul in bile de 2,5 cm si adauga-le in supa. Alternativ, foloseste o lingurita mica pentru a pune portii mari de carne in supa. Redu focul la mic; gateste timp de 5 minute. Adauga foile wonton, bok choy si sos de soia suplimentar dupa gust. Gateste 8 minute, amestecand ocazional.

Serveste cu ceapa verde pastrata si sos iute Sriracha sau chili crunch, daca doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare