INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Ciorbe & Supe

#reteta manastirea prislop #retete maicute #ciorba de fasole de post #cirba de fasole boave #ciorba de fasole

Cum sa prepari ciorba de fasole boabe, de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop

Ciorba de fasole este una dintre cele mai bune ciorbe din bucataria romaneasca. In plus, este satioasa si usor de preparat, perfecta pentru persoanele care au un buget restrans.

 

Maicutele de la Manastirea Prislop prepara destul de des acest tip ce ciorba, dar mai ales in perioadele in care se tine post, deoarece este nu doar satioasa si gustoasa, dar si plina de vitamine si minerale esentiale organismului.

Iata care este reteta pe care maicutele o respecta cu sfintenie de ani de zile:

Cum sa prepari cioba de fasole boabe, de post

Ingrediente pentru ciorba de fasole boabe

  • 500 g fasole boabe uscata
  • doua ceape
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 6 rosii mici (rosii cherry)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1/2 telina mica
  • 50 ml ulei
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara ciorba de fasole boabe

Fasolea boabe se alege cu grija, se spala si se pune la inmuiat de seara, in apa.

A doua zi se pune fasolea la fier, in apa rece (3 litri). Dupa ce da in clocot timp de 10 minute se schimba apa. Procedura se repeta de inca doua ori. 

Legumele (mai putin rosiile) se spala si se curata apoi se taie cubulete.

Separat intr-o oala se adauga uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa cateva minute sa se soteze.

Se adauga pasta de tomate, rosiile decojite si supa de fasole, (5 polonice) apoi se lasa sa fiarba la foc mic timp de 12 min.

Dupa acest timp se adauga peste legume fasolea fiarta.

Se lasa sa mai dea cateva clocote, se adauga sare si piper, dupa gust.

Se ia de pe foc si se adauga patrunjel taiat marunt.

Se serveste calda.

Pofta Buna !

 

 FOTO: facebook.com/ManastireaRomanilorPrislop

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare