Maicutele de la Manastirea Prislop prepara destul de des acest tip ce ciorba, dar mai ales in perioadele in care se tine post, deoarece este nu doar satioasa si gustoasa, dar si plina de vitamine si minerale esentiale organismului.
Iata care este reteta pe care maicutele o respecta cu sfintenie de ani de zile:
Cum sa prepari cioba de fasole boabe, de post
Ingrediente pentru ciorba de fasole boabe
- 500 g fasole boabe uscata
- doua ceape
- 1 morcov
- 2 ardei
- 6 rosii mici (rosii cherry)
- 1 lingura pasta de tomate
- 1/2 telina mica
- 50 ml ulei
- patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust
Cum se prepara ciorba de fasole boabe
Fasolea boabe se alege cu grija, se spala si se pune la inmuiat de seara, in apa.
A doua zi se pune fasolea la fier, in apa rece (3 litri). Dupa ce da in clocot timp de 10 minute se schimba apa. Procedura se repeta de inca doua ori.
Legumele (mai putin rosiile) se spala si se curata apoi se taie cubulete.
Separat intr-o oala se adauga uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa cateva minute sa se soteze.
Se adauga pasta de tomate, rosiile decojite si supa de fasole, (5 polonice) apoi se lasa sa fiarba la foc mic timp de 12 min.
Dupa acest timp se adauga peste legume fasolea fiarta.
Se lasa sa mai dea cateva clocote, se adauga sare si piper, dupa gust.
Se ia de pe foc si se adauga patrunjel taiat marunt.
Se serveste calda.
Pofta Buna !
FOTO: facebook.com/ManastireaRomanilorPrislop