Ciorbe & Supe

# reteta ciorba de loboda # ciorba de loboda

Cum sa prepari cea mai buna ciorba de loboda. Reteta tipic ardeleneasca pe care trebuie sa o stii

Iti e pofta de o ciorba de loboda ca in Ardeal, cu lapte si smantana? Este un preparat delicios, care este gata in mai putin de o ora si poate fi servita atat calda, cat si rece.



Cum pregatesti ciorba de loboda

Ai nevoie de: 250 de grame de loboda rosie, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, 20 de ml de ulei, o lingurita de paprika dulce, o jumatate de lingura de faina, 500 ml de lapte, 500 ml apa, 60 de grame de smantana cu 25% grasime, 150 ml lapte batut, un galbenus proaspat, o legatura de marar, otet sau zeama de lamaie, sare si piper.

Mod de preparare: mai intai se spala loboda in cateva ape reci. Se curata de cotoare si se toaca in bucati mici. Se curata ceapa verde si usturoiul, apoi se toaca rondele partea alba si cea verde deschis. Se toaca si frunzele, insa ee se lasa separat.

Pune ulei in oala, apoi adauga ceapa si usturoiul si pune oala pe foc. Adauga un praf de sale si lasa totul sa se caleasca. Ulterior pune faina si paprika, amestecand rapid. Se pun imediat laptele si apa. Se aduce lichidul la temperatura de fierbere si se adauga sare. Pune apoi loboda si coditele de ceapa verde si lasa pe foc pana da in clocot. Ia oala de pe foc si pune mararul tocat.

Separat, intr-un castron, bate galbenusul cu smantana si laptele acru. Compozitia dilueaz-o cu un polonic din zeama fierbinte, apoi toarn-o in oala. Otetul sau zeama de lamaie se adauga separat, atunci cand ciorba este pusa in farfurie.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului