Ciorba de tarhon cu afumatura este potrivita pentru serile friguroase de toamna. Are o textura consistenta, un gust puternic aromat si bun. O poti servi cu paine calda cu seminte.
Ingrediente pentru ciorba de tarhon cu afumatura
- 500 grame ciolan afumat
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 cepe
- 1 ardei
- 1 pastarnac
- 5 galbenusuri
- 500 grame smantana
-
30 grame tarhon.
Cum se prepara ciorba de tarhon cu afumatura
Taie ciolanul afumat in cubulete. Taia apoi si legumele.
Intr-o oala caleste legumele cateva minute. Adauga si afumatura si lasa pe foc timp de 10 minute.
Toana apa peste ingrediente si lasa la fiert timp de 30 - 40 de minute.
Intre timp amesteca galbenusurile cu smantana. Adauga treptat peste aceasta compozitie 3 - 4 polonice din ciorba si amesteca bine.
Toarna apoi apoi smantana in ciorba, amesteca bine si lasa ciorba sa mai fiarba timp de 30 de minute.
Adauga apoi tarhonul si amesteca bine. Mai lasa ciorba la foc timp de 10 minute.
Cum se serveste ciorba de tarhon cu afumatura
Ciorba de tarhon cu afumatura se serveste calda cu paine taraneasca cu seminte.