Ciorbe & Supe

#preparare ciorba de salata #ciorba de salata

Ciorba de salata – reteta traditionala, gustoasa si racoritoare

Ciorba de salata este un preparat traditional din bucataria romaneasca, cu origini in zonele ardelenesti si banatene, dar indragit in intreaga tara. Este o ciorba usoara, acrisoara si extrem de gustoasa, ideala pentru sezonul cald, cand simtim nevoia de mancaruri mai fresh, dar totusi hranitoare. Desi poate parea neobisnuit sa folosim salata verde intr-o ciorba, rezultatul este surprinzator de savuros.

Ingrediente:

  • 2-3 capatani de salata verde (proaspata, nu foarte ofilita)
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri de otet sau zeama de lamaie (pentru acrit)
  • 1 lingura de ulei
  • Sare, piper dupa gust
  • Optional: 100 g kaizer sau afumatura (pentru un plus de gust)

Mod de preparare:

Spala bine frunzele de salata, rupe-le in bucati potrivite si pune-le deoparte.

Intr-o oala, caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, pana devine aurie. Daca folosesti kaizer sau bacon, adauga-l acum, taiat cubulete, si lasa-l sa se rumeneasca.

Adauga frunzele de salata si amesteca pana se inmoaie usor (aproximativ 3-4 minute).

Toarna apa calda peste, aproximativ 2 litri, si lasa sa fiarba 10-15 minute.

Intre timp, bate ouale intr-un bol si amesteca-le cu smantana.

Cand salata este fiarta, ia oala de pe foc si adauga treptat compozitia de ou si smantana, amestecand continuu pentru a nu se taia.

Asezoneaza cu sare, piper si otet sau zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place ciorba.

Zdrobeste usturoiul si adauga-l la final pentru o aroma intensa si placuta.

Servire:

Ciorba de salata se serveste calda, cu paine proaspata sau mamaliga, iar unii o prefera si cu ardei iute alaturi. Este o ciorba care aduce aminte de gustul de acasa, simpla dar plina de savoare.

Sfaturi:

Pentru o varianta mai usoara, poti renunta la afumatura. Daca vrei un gust mai bogat, poti folosi si un strop de bors in loc de otet.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului