Ciorbe & Supe

#cupa crema de rosii #supa crema #supa de rosii

Cea mai simpla reteta de supa-crema de rosii. Se prepara rapid si ai nevoie doar de cateva ingrediente

Daca iti doresti o masa usoara, sanatoasa si plina de gust, supa-crema de rosii cu legume coapte este alegerea ideala. Aceasta reteta imbina savoarea intensa a rosiilor coapte cu dulceata naturala a legumelor rumenite la cuptor, oferind un preparat reconfortant si simplu de pregatit. Nu ai nevoie decat de cateva ingrediente de baza si putin timp la dispozitie.

 

Aceasta supa este perfecta pentru pranzuri rapide sau cine lejere, iar gustul sau bogat o transforma intr-un adevarat rasfat culinar, fara efort.

Ingrediente necesare:

  • 1 kg de rosii bine coapte
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 cartof mic (pentru consistenta cremoasa)
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Busuioc proaspat sau uscat (optional)
  • Smantana, crutoane sau seminte (pentru servire)

Mod de preparare:

1.    Pregateste legumele pentru copt
Spala bine rosiile, ardeiul, morcovul si cartoful. Taie rosiile in jumatati, ardeiul in bucati mari, ceapa in sferturi si curata cartoful si morcovul, taiindu-i in felii mai groase. Pune toate legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga si cateii de usturoi in coaja, pentru un gust delicat.

2.    Coace legumele
Stropeste legumele cu ulei de masline, presara putina sare si piper, apoi da tava la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-35 de minute, pana cand legumele sunt moi si usor rumenite.

3.    Curata usturoiul si transfera totul in blender
Scoate usturoiul din coaja si pune toate legumele coapte intr-un blender sau intr-o oala daca folosesti blender vertical. Adauga aproximativ 500-600 ml de apa calda sau supa de legume si mixeaza pana obtii o textura fina si cremoasa.

4.    Potriveste gustul
Daca supa este prea groasa, mai adauga putina apa. Potriveste de sare si piper si, daca iti place, adauga busuioc uscat sau frunze proaspete pentru o aroma mediteraneana.

5.    Servire
Supa se serveste fierbinte, simpla sau cu o lingura de smantana, crutoane crocante sau seminte de dovleac prajite. Poti adauga si un strop de ulei de masline de calitate sau parmezan ras pentru un plus de savoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului