Aceasta supa este perfecta pentru pranzuri rapide sau cine lejere, iar gustul sau bogat o transforma intr-un adevarat rasfat culinar, fara efort.
Ingrediente necesare:
- 1 kg de rosii bine coapte
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 cartof mic (pentru consistenta cremoasa)
- 2 linguri ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
- Busuioc proaspat sau uscat (optional)
- Smantana, crutoane sau seminte (pentru servire)
Mod de preparare:
1. Pregateste legumele pentru copt
Spala bine rosiile, ardeiul, morcovul si cartoful. Taie rosiile in jumatati, ardeiul in bucati mari, ceapa in sferturi si curata cartoful si morcovul, taiindu-i in felii mai groase. Pune toate legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga si cateii de usturoi in coaja, pentru un gust delicat.
2. Coace legumele
Stropeste legumele cu ulei de masline, presara putina sare si piper, apoi da tava la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-35 de minute, pana cand legumele sunt moi si usor rumenite.
3. Curata usturoiul si transfera totul in blender
Scoate usturoiul din coaja si pune toate legumele coapte intr-un blender sau intr-o oala daca folosesti blender vertical. Adauga aproximativ 500-600 ml de apa calda sau supa de legume si mixeaza pana obtii o textura fina si cremoasa.
4. Potriveste gustul
Daca supa este prea groasa, mai adauga putina apa. Potriveste de sare si piper si, daca iti place, adauga busuioc uscat sau frunze proaspete pentru o aroma mediteraneana.
5. Servire
Supa se serveste fierbinte, simpla sau cu o lingura de smantana, crutoane crocante sau seminte de dovleac prajite. Poti adauga si un strop de ulei de masline de calitate sau parmezan ras pentru un plus de savoare.