Ciorbe & Supe

#supa de ceapa #martha stewart #bucatari celebri #supa ceapa #supa ceapa frantuzeasca

Bucatari celebri: Martha Stewart te invata sa prepari supa de ceapa frantuzeasca clasica

La inceputul primaverii, muta-ti bucataria in mijlocul Parisului, intr-un restaurant de lux de pe strazile cochete ale orasului. Nu trebuie sa calatoresti pana in Franta pentru a te bucura de unele dintre cele mai savuroase delicatese ale acestei bucatarii rafinate. Serialul "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro, aduce aromele si gustul frantuzesc direct in bucataria ta, cu o savuroasa supa clasica de ceapa in stil frantuzesc, preparata de unul dintre cei mai cunoscuti chefi ai lumii: Martha Stewart!

Supa de ceapa frantuzeasca



Ingrediente:

  • 250 g bacon afumat
  • 1.5 kg ceapa (combinata - rosie, alba, dulce etc.)
  • 2 kg supa de vita
  • 2 linguri de cimbru proaspat tocat
  • 125 ml vermut alb dulce (sau vin alb dulce)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 8 felii de paine
  • branza Gruyere


Mod de preparare:

Taie baconul cubulete si pune-l la prajit intr-o tigaie. Lasa-l pana devine crocant, apoi scoate-l pe un servetel de hartie.

Foloseste grasimea pe care baconul si-a lasat-o in tigaie pentru a cali ceapa, care trebuie taiata felii. Ceapa trebuie calita la foc mic, pana cand isi reduce volumul si devine caramelizata, maronie (40 de minute).

Amesteca din cand in cand si adauga si cimbrul, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit suficient de caramelizata, adauga vermutul sau vinul alb dulce si apoi treptat supa de vita. Mai intai, adauga un polonic si amesteca bine ceapa, apoi adauga si restul de supa si lasa sa fiarba totul, la foc mic, cu capac deasupra, pana cand ceapa incepe sa se topeasca sau dezintegreze, iar supa scade.

Intre timp, pregateste painea prajita. Taie felii de paine si baga-le la cuptor, pune-le pe gratar sau prajeste-le in tigaie cu unt, dupa preferinta.

Dupa ce supa a scazut si painea s-a prajit, incepe sa pregatesti bolurile pentru servire, care trebuie sa fie termorezistente. Adauga pe fundul bolului putin vermut, asaza o felie de paine prajita peste si presara cateva bucatele de bacon, apoi, umple-l cu supa.

La sfarsit, rade putina branza Gruyere pe deasupra. Poti inlocui cu orice tip de branza doresti. Baga bolul la cuptor, astfel incat branza sa se topeasca si sa se gratineze.

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Sursa foto: gustotv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului