Borsul oltenesc este un preparat delicios, mai ales pentru iubitorii de praz. Se prepara rapid si este foarte gustos.
Ingrediente pentru borsul oltenesc:
- 3 fire de praz
- 3 morcovi
- 2 ardei
- 3-4 rosii
- 3 cartofi
- 200 g fasole fideluta
- 250 g slanina cu boia
- 1 praf boia iute
- bors
- sare
- piper
- patrunjel
Cum se prepara borsul oltenesc:
Mai intai, taie slanina cubulete si caleste-o putin la foc mic. Dupa ce s-a calit, scoate cubuletele si lasa-le sa se scurga pe un prosop absorbant.
Separat, curata toate legumele, spala-le bine, taie-le marunt si pune-le in oala sa fiarba la foc potrivit.
Dupa ce au fiert toate legumele, scoate rosiile si morcovii si paseaza-le la blender, apoi adauga-le din nou in ciorba si lasa-le sa mai fiarba putin.
La final adauga sare, piper, borsul, cubuletele de slanina si rondelele de praz.
Cum se serveste borsul oltenesc:
Borsul oltenesc se serveste ornat cu patrunjel verde si cu boia iute de ardei.
Sursa foto: unica.ro