Borsul de peste este un preparat pe care il vei intalni in special in Delta Dunarii si in satele dunarene. Poti pregati insa acest bors si la oras. Alege un peste proaspat si suficient de mare.
Ingrediente pentru borsul de peste
- un peste (crap sau patrav)
- 1 litru de bors
- 5 rosii
- 4 morcovi
- 4 cartofi
- 4 cepe
- pastarnac
- radacina de patrunjel
- leustean
- patrunjel verde
- sare.
Cum se prepara borsul de peste
Curata pestele de solzi si taie-l in bucati potrivite. Taie zarzavaturile si cartofii si pune-le la fiert. Cand legumele aproape s-au fiert, pune in apa si bucatile de peste. Lasi sa fiarba pana cand pestele este gata.
Catre final, adauga rosiile si lasa-le sa mai fiarba 10 minute . Cu 5 minute inainte de a stinge focul, adauga si borsul si verdeata taiata.
Cum se serveste borsul de peste
Borsul de peste se serveste cu verdeata tocata pe deasupra. La acest bors poti manca si un ardei iute.