Filme

#film #proces #regizor #woody allen #Miezul Noptii in Paris

Woody Allen a fost dat in judecata. Afla de ce!

Regizorul Woody Allen a fost dat in judecata deoarece a inclus in pelicula "Midnight in Paris" doua replici care fac referire la scriitorul William Faulkner. Plangerea a fost formulata de fundatia care administreaza averea scriitorului american.

Avocatii fundatiei sustin ca au fost incalcate drepturile de autor si solicita plata unor daune si despagubiri de la aproximativ 100 de persoane si companii, care au profitat de pe urma "insusirii ilegale a operei" lui Faulkner.

Woody Allen face parte din lista celor acuzati, intrucat personajul Gil Pender, din filmul "Midnight in Paris" - "Miezul noptii in Paris" -, are doua replici ce fac referire la Faulkner.

Reprezentantii fundatiei William Faulkner considera ca regizorul ar fi trebuit sa le ceara permisiunea inainte de a folosi acele fraze in pelicula sa si subliniaza ca Woody Allen a citat in mod eronat fraza originala a scriitorului.

Studiourile Sony Pictures Classics sunt, de asemenea, citate in procesul respectiv.

"Acesta este un proces frivol si noi suntem increzatori ca vom castiga. Nu exista nicio indoiala ca aceasta scurta referire la un citat extras dintr-un discurs public sustinut de Faulkner reprezinta o folosire legala, iar orice afirmatie care ar sustine contrariul este lipsita de temei", au declarat avocatii studiourilor Sony Pictures.

Sursa foto: andhrareporter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea