Filme

#jamie fox #ashton kutcher #jessica biel #jessica alba #julia roberts #garry marshall #comedie romantica #_valentine-s-day-2010

Valentine's Day - o reclama de 2 ore la Ziua Indragostitilor

In acest weekend, cei care nu si-au facut planuri speciale de Valentine's Day, vor da cu siguranta navala prin mall-uri in cautare de distractie. Daca planuiti sau nu sa ajungeti si la film, aflati ca, incepand de vineri, puteti vedea in avanpremiera comedia romantica Valentine's Day.

vdaySpecial conceput pentru a fi lansat cu ocazia Zilei Indragostitilor, astfel incat sa-i asigure un oarecare succes comercial inainte de a ajunge repede pe DVD, Valentine's Day, cu o pleiada intreaga da staruri ingramadite pe afis, este mai degraba o uriasa si lunga reclama la sarbatoarea amintita scoasa din marea masina de marketing a Hollywood-ului.

Filmat chiar in insorita cetate a filmului, unde vedetele sunt pe teren propriu, comedioara lui Garry Marshall (Pretty Woman, Runaway Bride , Raising Helen) urmareste pe parcursul unei intregi zile (ghiciti care) povestile de dragoste a catorva personaje care-si fac de lucru prin Los Angeles.

Inevitabil, Valentine's Day mi-a amintit de Love Actually , insa filmul lui Marshall ramane in umbra originalului britanic, scufundandu-se sub greutatea propriilor staruri: Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Jessica Biel, Jamie Foxx, Patrick Dempsey, Jennifer Garner si multi altii.

Nu m-am asteptat niciun moment ca Valentine's Day sa fie ceva mai mult decat un film periculos de gretos (toata lumea aiureaza numai despre dragoste si oboseste cautand-o, nu intotdeauna in cel mai potrivit loc) si plin de inimioare roz si vdayalte floricele caracteristice sarbatorii pe care o celebreaza. Cu toate acestea, pelicula este decenta si condimentata cu o doza de umor (tip american) si imprevizibil . Asadar nu voi dezvalui cu ce se ocupa personajele sau ce rol au vedetele in film, tocmai pentru a nu devoala povestile lor de dragoste, care, asa cum poate banuiti, se intretes.

Scenariul filmului este totusi superficial, iar personajele raman doar in etapa de introducere/schitare, doua ore dovedindu-se insuficiente pentru atatea zeci de indragostiti, cupluri sau singles care alearga in cautarea dragostei, pentru ca este imposibil sa fii singur de Valentine's Day sau pentru ca Valentine's Day este acea zi "speciala" in care trebuie sa-ti ceri iubita de sotie si ea sa accepte prefacandu-se surprinsa sau pentru ca Valentine's Day este ziua perfecta (in mintea unor adolescenti) de a-si incepe viata sexuala cu o partida minutios planuita.

vdayOricum, filmul va cuceri publicul feminin si are toate sansele sa-i binedispuna chiar si pe scepticii care militeaza impotriva acestei sarbatori kitschoase si 100% mercantile, caci, in cele din urma, Valentine's Day se rezuma doar la cumparat si consumat.

Daca rezistati pana la genericul de final, mai ramaneti cateva minute ca sa va amuzati si cu cateva bloopers (scene haioase din timpul filmarilor). Si, daca puteti trece peste faptul ca Taylor Swift este, pur si simplu, enervanta si complet lipsita de talent, iar atractia dintre ea si alt Taylor iritant (Lautner) este la fel de puternica ca cea dintre o papadie si un scons, atunci Valentine's Day va reusi sa va smulga si cateva zambete sau poate chiar mai mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea