Filme

#filme #buried #the village #the others #the devils advocate #final neasteptat

Top filme cu final neasteptat

Cele mai bune filme sunt adesea cele care te tin cu sufletul la gura si care nu te lasa sa anticipezi desfasurarea actiunii. Producatorii de filme merg uneori chiar mai departe de atat si transforma finalul peliculelor intr-unul cu totul neasteptat. Este si cazul urmatoarelor filme al caror deznodamant si-a lasat audienta muta de uimire.


1. The Devil's Advocate (1997)

"Avocatul Diavolului" este unul dintre cele mai reusite filme din cariera lui Keanu Reeves, renumit, in special, pentru rolul din trilogia "Matrix". Actorul cu origini hawaiene joaca rolul unui avocat, Kevin Lomax, care devine angajatul lui John Milton, interpretat de Al Pacino, descoperind cu stupoare ca acesta este diavolul insusi si, pe deasupra, si tatal sau!

In cele din urma, cand, la final, Kevin Lomax se sinucide, descoperim ca, de fapt, tot filmul s-a petrecut doar in imaginatia personajului principal...


2. The Others (2001)

Pelicula cu Nicole Kidman in rolul principal mentine tensiunea la cote inalte de la inceput pana la final. Initial, filmul pare o poveste clasica cu fantome: o femeie cu doi copii locuieste intr-o casa ce pare a fi bantuita.

La final, insa, audienta - si protagonista filmului - are parte de o surpriza de proportii: fantomele casei sunt chiar tanara femeie si cei doi copii ai sai, ramasi prinsi intre peretii acesteia din cauza mortii lor violente.


3. The Village (2004)

"Sinucideri misterioase" este un thriller semnat de M. Night Shyamalan, cunoscut si pentru "The Sixth Sense", ce pare a spune povestea locuitorilor unui satuc de la finele secolului al XIX-lea, terorizati de niste monstri care isi fac veacul in padurea de la marginea satului.

Realitatea, dezvaluita la finalul filmului, este insa cu totul alta: actiunea se petrece, de fapt, in prezent, iar creaturile infricosatoare din padure nu sunt decat produsul imaginatiei localnicilor care au ales sa traiasca in afara societatii contemporane.


4. Buried (2010)

"Buried: Ingropat de viu" spune povestea lui Paul Conroy, un sofer american care activeaza in Irak si care, in urma unui atac, se trezeste ingropat de viu intr-un cosgiuc. Din fericire, descopera ca are un telefon mobil pe care il foloseste pentru a cere ajutor.

La final, cand pare ca tanarul va fi salvat, iar semnalul interceptat al telefonului il conduce pe salvator la locul potrivit, descoperim ca acesta gaseste cadavrul altui barbat, si nu pe Paul Conroy.



Sursa foto: walkingtaco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea