Filme

#filme #orient express #sergiu nicolaescu #nemuritorii #pistruiatul #cu mainile curate

Top 5 filme legendare cu Sergiu Nicolaescu

Regretatul maestru Sergiu Nicolaescu (n. 13 aprilie 1930 - d. 3 ianuarie 2013) a lansat o colectie impresionanta de peste 60 de productii cinematografice si, de-a lungul carierei sale, a imbracat rand pe rand haina de regizor, scenarist si actor.


Maestrul a jucat peste 35 de roluri, iar printre cele mai apreciate pot fi amintite cele din filmele "Cu mainile curate", "Pistruiatul", "Nemuritorii", "Orient Express" si  "Carol I". Sa ne amintim de 5 dintre cele mai apreciate filme ale titanului cinematografiei romanesti.

Citeste si: Cele doua fete ale maestrului Nicolaescu

1 "Cu mainile curate" (1972)

Pelicula "Cu mainile curate" prezinta lupta comisarilor Roman (Ilarion Ciobanu) si Miclovan (Sergiu Nicolaescu) cu gruparile infractionale din Capitala de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Finalul peliculei este marcat de moartea comisarului Miclovan, dupa ce acesta a reusit sa anihileze majoritatea bandelor care terorizau Bucurestiul.


"Pistruiatul" (1973)

Proiectul "Pistruiatul" a debutat in 1973, ca serial de propaganda, constand in 10 episoade. Serialul povesteste aventurile lui Mihai Plesa, baiatul pistruiat care este implicat in sprijinirea miscarii ilegaliste. Sergiu Nicolaescu a jucat rolul ilegalistului Andrei, care conduce din umbra mai multe actiuni pentru sprijinirea miscarii comuniste.


"Nemuritorii" (1974)

"Nemuritorii" este un film romanesc din 1974, in care Sergiu Nicolaescu a interpretat rolul capitanului Andrei. Actiunea are loc dupa zece ani de la uciderea lui Mihai Viteazul, cand un grup din fosta oaste a domnitorului roman decide sa se reintoarca pe glia stramoseasca.

Vitejii, care ratacisera prin diferite orase ale Europei, intampina tot felul de obstacole la intoarcere, iar la final ajung in tara si mor aparand steagul unirii.

Citeste si: Viata lui Nicolaescu, un film. 5 lucruri inedite

"Orient Express" (2004)

Pelicula "Orient Express" a fost inspirata de romanul "Printul" de Tudor Teodorescu-Braniste si prezinta povestea printului Andrei Morudzi (Sergiu Nicolaescu) in doua perioade ale vietii sale. Dupa ce a risipit averea familiei la Paris si Monte Carlo, nobilul se retrage in castelul stramosilor de la Moruzeni, unde duce o viata retrasa.


"Carol I"  (2009)

"Carol I" il are pe Sergiu Nicolaescu in rolul principal, cel al batranului rege al Romaniei. Structura peliculei se bazeaza pe ideea de flashback din unghiul subiectiv al lui Carol I, care isi rememoreaza domnia inceputa in 1866, cu momentul de varf al castigarii independentei Romaniei.


Citeste si: Ce a lasat in urma Sergiu Nicolaescu

Sursa foto:mareleecran.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea