Filme

#cinematograf #public #filme #pelicule

Top 5 filme care au dezamagit publicul

Nu toate filmele pot fi ridicate la rangul de arta. Gusturile si preferintele publicului nu pot fi ghicite inainte de a lansa un film. Chiar daca inainte de lansarea unuia, producatorii incearca sa-l promoveze cat mai bine, verdictul final vine din partea publicului. Iata cateva filme care, desi au starnit curiozitate inainte de lansare, au fost mult sub asteptari, iar acest lucru s-a revazut si in incasari si au inregistrat cele mai mari esecuri in box-office.


1. Cutthroat Island

Una dintre peliculele cu cel mai mare esec in box-office din toate timpurile este "Cutthroat Island". Pelicula, regizata de Renny Harlin, a intrat in Cartea Recordurilor ca avand cel mai mare esec comercial din istoria filmului. De asemenea, "Cutthroat Island" a bagat in faliment studioul Carolco. In total, filmul a avut un buget de 100 milioane de dolari, insa a adus incasari de 10 milioane de dolari. La doua saptamani de la lansare, acesta a fost retras din cinematografe.


2. Battlefield Earth

"Battlefield Earth", regizat de Roger Christian, si cu John Travolta, Barry Pepper si Forest Whitaker in rolurile principale prezinta Pamantul aflat sub dominatia unei rase de extraterestri (numita Psychlos) timp de 1.000 de ani. Povestea nu a atras insa publicul, "Battlefield Earth" aducand incasari de 29 de milioane de dolari, iar costurile de productie s-au ridicat la 73 de milioane de dolari.


3. Glitter

Producatorii filmului "Glitter", lansat in 2001, au crezut ca vor da lovitura daca din distributie face parte si cantareata Mariah Carey. Curiozitatea publicului de a o vedea pe artista in postura de actrita nu a fost insa foarte mare. Filmul a costat 22 de milioane de dolari, insa a incasat doar 5 milioane de dolari, pierderile fiind de peste 75%.


4. Gigli

"Gigli", lansat in anul 2003, i-a reunit pe Ben Affleck si pe Jennifer Lopez, insa acestia nu au reusit sa convinga publicul, obtinand toate premiile importante de Zmeura de Aur, cele mai rusinoase recompense, pe care niciun actor nu si le doreste. "Gigli" a costat 54 de milioane de dolari, dar a incasat 7 milioane de dolari.


5. Mars Needs Moms

Nici animatiile nu aduc intotdeauna profituri. "Mars Needs Moms" a reusit sa fie considerat cel mai prost film al anului 2011. Incasarile acestuia n-au trecut de 38 de milioane de dolari, desi pentru realizarea sa au fost cheltuite 150 de milioane de dolari.



Sursa foto: procinema.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea