Filme

#carti #filme #filme celebre #top film

Top 5 filme bazate pe carti

The Shawshank Redemption , The Lord of the Rings si The Silence of the Lambs sunt doar cateva dintre cele mai bune filme facute dupa povestea unor romane. Descopera mai multe informatii in acest sens.


The Shawshank Redemption
Inchisoarea ingerilor (1994)

The Shawshank Redemption este povestea unui tanar bancher inchis pe nedrept dupa ce a fost acuzat ca si-a omorat sotia. Ajuns in inchisoare, Andy se inprieteneste cu Red, un barbat de culoare inchis de mai bine de 20 de ani. Andy se imprieteneste cu acest "lup batran" si incearca sa schimbe intr-o anumita masura viata celor alaturi de care incearca sa traiasca in locul care devine "acasa".

 

The Lord of the Rings
Stapanul inelelor (2003)

Frodo , personajul principal din "The Lord of the Rings" se arunca fara sa stea pe ganduri in misiunea de a distruge singurul inel creat de lordul intunericului, Lord Sauron. Frodo trece astfel printr-o serie de aventuri si se infrunta cu nenumarati luptatori malefici dispusi sa faca orice pentru a apara inelul.

 

The Silence of the Lambs
Tacerea mieilor (1991)

Jodie Foster este actita care interpreteaza rolul unui tanar agent FBI dispus sa faca orice pentru a prind eun monstru obsedat. Acesta pe numele sau Buffalo Bill este recunoscut pentru crimele sale sangeroase si pentru modalitatea de a-si ucide victimele: le jupoaie de vii.

 

The Godfather
Nasul (1972)

Romanul scris de Mario Puzzo este ecranizat intr-o poveste in care rolul principal este ocupat de Don Vito Coerleone, un sicilian care reuseste sa ajunga cap al unei retete mafiote din America. Aici el si familia lui ajung, la un moment dat sa se afle sub amenintarea unor clanuri rivale americane.

 

Harry Potter
(2001)

Harry Potter reprezinta o serie de romane scrise de J.K. Rowling, iar povestea descrie viata unui pusti care, dupa moartea parintilor sai a fost chinuit de rude si fortat sa doarma intr-o debara de sub scari. Atunci cand implineste 11 ani, Harry Potter descopera o scrisoare misterioasa care ii va schimba viata pentru totodeauna: pustiul devine vrajitor si se insrie la celebra scoala Hogwats, alaturi de alti copii cu inzestrari similare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea