Filme

#horror #afis #afis film #top filme # filme vechi #filme de groaza

Top 5 cele mai infricosatoare afise de filme vechi

Chiar daca nu au beneficiat de tehnologia de astazi, filmele realizate cu decenii in urma au fost la fel de creative si de infricosatoare, dupa caz, ca peliculele contemporane. Iar afisele lor nu s-au lasat mai prejos. Descopera, in continuare, cateva dintre cele mai inspaimantatoare afise ale filmelor vechi!

5. Zardoz

"Zardoz" este un film SF realizat in anul 1974, cu Sean Connery, charlotte rampling si Sara Kestelman. Actiunea are loc intr-un viitor post-apocaliptic, in anul 2293, cand lumea este condusa de o zeitate malefica, Zardoz. Filmul a beneficiat de un afis de prezentare destul de infricosator la vremea respectiva, infatisand, printre altele, chipul hidos al zeitatii supreme.



Foto: uphaa.com

4. The Changeling

Un alt film vechi cu un afis inspaimantator este "The Changeling". Acesta este o pelicula horror, lansata in anul 1980, cu un afis pe masura. Pe langa intrebarile prezente ("Cum ai murit, Joseph? Ai murit in aceasta casa? De ce ai ramas?"), inspaimantatoare este si imaginea unui carucior cu rotile acoperit de panze de paianjen a carui umbra lasa sa se intrevada profilul unui baietel.



Foto: uphaa.com
 

3. Chopping Mall

"Chopping Mall" este un film horror SF, realizat in 1986, a carui actiune se desfasoara, asa cum ii sugereaza si titlul, intr-un mall. Afisul filmului indica intocmai ideea de pelicula sangeroasa, imaginile fiind completate de cuvintele "Locul in care cumparaturile te costa o mana si un picior!".

Foto: uphaa.com

 

2. House on Haunted Hill

Acesta este titlul unui film horror de categorie B, aparut in anul 1959. Filmul se invarte in jurul ororilor pe care le au de indurat invitatii cuplului Frederick si Annabelle Loren, inchisi in casa celor din urma pe durata unei nopti. Afisul ia forma unui desen si include elemente infricosatoare, printre care se numara o casa bantuita , un schelet si o femeie spanzurata .



Foto: uphaa.com

1. Maniac

Unul dintre cele mai teribile afise de filme este cel al peliculei horror "Maniac" (1980). Desi realizat sub forma unui desen, afisul este cat se poate de sugestiv si face trimitere la actiunea filmului: un criminal in serie cu probleme mintale isi omoara si, apoi, scalpeaza victimele.

[Foto: uphaa.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea