Filme

#varsta #personaje #top actori #actori celebre

Top 5 actori mai in varsta decat personajele lor

De-a lungul timpului, rolurile de copii si adolescenti au fost jucate, nu de putine ori, de actori mult mai in varsta decat personajele lor. Un bun exemplu in acest caz sunt comediile americane cu adolescenti sau tineri la facultate. Dar exemplele nu se opresc aici. Iata, asadar, un top al actorilor mai in varsta decat personajele interpretate!
 

1. Leslie Caron

In momentul in care a jucat rolul Gigi in filmul cu acelasi nume din anul 1958, actrita Leslie Caron avea 26 ani. Personajul sau nu avea decat 15. Tinand cont de faptul ca rolul interpretat este cel al unei tinere care este pregatita pentru a deveni curtezana , alegerea unei actrite mai experimentate nu pare tocmai cea mai proasta idee.
 

2. Emma Thompson

Un exemplu si mai surprinzator este alegerea Emmei Thompson, la vremea respectiva in varsta de 36 de ani, in rolul tinerei Elinor Dashwood (19 ani) din ecranizarea romanului "Ratiune si simtire" (1995). Una dintre explicatiile pentru aceasta alegere ar putea fi istetimea tinerelor din romanele lui Jane Austen, ale caror cuvinte, transpuse pe pelicula, sunt mai convingatoare atunci cand sunt rostite de actrite mai in varsta.
 

3. Barbra Streisand

O diferenta si mai mare intre varsta personajului si cea reala a actritei este regasita in filmul "Yentl" (1983), unde Barbra Streisand joaca rolul unei tinere, deghizate in baiat, de 17 ani, ea avand, pe atunci, 41. Diferenta este, intr-adevar, mult prea mare pentru a fi credibila.
 

4. John Mills

Ecranizarea romanului scris de Charles Dickens , "Marile sperante", din anul 1946, l-a avut in rolul principal pe actorul John Mills, care la cei 38 de ani ai sai, il interpreta pe tanarul Pip, in varsta de doar 20 de ani. Poate ca situatia nu ar fi fost atat de grava daca rolul amicului lui Pip, Herbert Pocket, nu ar fi fost jucat de actorul Alec Guinness (pe atunci in varsta de 32 de ani) ce parea sa fie nu prietenul, ci fiul tanarului Pip!
 

5. Leslie Howard

Nu in ultimul rand, trebuie mentionata diferenta colosala dintre varsta actorului Leslie Howard (43) si cea a personajului jucat, Romeo (15-16 ani): nu mai putin de 27 de ani! Inclinatia actorului pentru roluri de barbati tineri a fost evidenta si in filmul "Pe aripile vantului", unde l-a interpretat pe Ashley Wilkes (28 ani). Leslie Howard avea, la acea vreme, 46 de ani.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea