Filme

#top filme #filme celebre # filme despre alcoolici #who`s afraid of virginia woolf #house of sand and fog

Top 4 filme despre alcoolici

Alcoolismul este o boala serioasa ce afecteaza mult mai multa lume decat drogurile ilegale. Declansata de bauturile alcoolice, al caror consum este ingaduit de lege dupa varsta de 18 ani (in Romania), aceasta boala ramane, totusi, o dependenta necrutatoare. Descopera, in continuare, cateva dintre cele mai reusite filme cu si despre viata alcoolicilor!

 

4. Under the Volcano

Poate ca nu este un film exceptional, insa merita, cu siguranta, urmarit datorita lui Albert Finney care interpreteaza magistral rolul alcoolicului Geoffrey Firmin. Pe fundalul izbucnirii razboiului in Europa, filmul prezinta o zi din viata lui Geoffrey Firmin, un consul britanic alcoolic ce isi duce existenta intr-un mic oras din Mexic, in anul 1939. Filmul are la baza romanul semi-autobiografic scris de Malcolm Lowry.

 

3. Who's Afraid of Virginia Woolf?

Filmul cu actrita Elizabeth Taylor a fost, la vremea respectiva, unul controversat intrucat include un limbaj nepotrivit, vulgar. "Cui i-e frica de Virginia Woolf" spune povestea unui profesor de istorie care se refugiaza in alcool pentru a-i face fata teribilei sale sotii.

 

2. Factotum

Filmul "Factotum" are la baza romanul omonim, scris de Charles Bukowski. In film, personajul principal, Hank Chinaski (construit avandu-l drept model pe insusi Bukowski, care a fost alcoolic), se lupta sa devina scriitor si isi urmeaza propriul sfat: "Daca tot ai de gand sa incerci, mergi pana la capat." Filmul urmareste diversele joburi si relatii ale lui Hank, singura constanta in viata sa parand sa fie alcoolul.

 

1. house of sand and fog

Filmul "House of Sand and Fog" nu se invarte doar in jurul alcoolismului, cat si asupra egoismului ce insoteste aceasta boala. In film, Kathy Nicolo este o fosta dependenta de droguri , actualmente alcoolica, ce traieste intr-o casa in nordul Californiei. Deprimata , aceasta ignora avertismentele de evacuare si, in cele din urma, este scoasa din propria casa. Filmul se concentreaza, apoi, pe lupta dusa de Kathy, cu noii locatari, pentru a-si recupera casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea