Filme

#ashton kutcher #daniel day-lewis #meryl streep #marion cotillard #actori

Top 4 actori care seamana incredibil de bine cu personajele intruchipate

Exista o multime de motive care pot sta la baza alegerii anumitor actori in detrimentul altora, cand vine vorba despre filmele biografice. Adesea, unul dintre cel mai important vriteriu de selectie, pe langa talentul actoricesc, este asemenarea cu personajul real. Iata, asadar, patru actori care au devenit copii (aproape) leite ale personajelor intruchipate in filme biografice!


1. Ashton Kutcher - Steve Jobs in "Jobs" (2013)

Dupa trecerea in nefiinta a genialului cofondator al Apple, Steve Jobs, zvonurile referitoare la unul sau chiar mai multe filme biografice despre acesta nu au intarziat sa apara. Una dintre ideile care a si vazut lumina zilei a fost "jOBS", pelicula cu Ashton Kutcher in rolul lui Steve Jobs.

Desi filmul nu s-a bucurat de aprecierea criticilor, cei care l-au urmarit nu au putut sa ignore asemanarea izbitoare dintre actorul american si Steve Jobs, in anii tineretii.


2. Daniel Day-Lewis - Abraham Lincoln in "Lincoln" (2012)

Un alt actor care si-a asimilat personajul intruchipat pana la confundarea cu acesta este Daniel Day-Lewis, in rolul presedintelui Abraham Lincoln, pentru care a si fost recompensat cu cel de-al treilea premiu Oscar din cariera.

Este adevarat faptul ca si machiajul a avut o influenta decisiva in procesul de transformare, insa interpretarea fara cusur a fost cea care i-a determinat pe critici sa exclame ca Daniel Day-Lewis a intrat la perfectie in pielea presedintelui american care a abolit sclavia.


3. Meryl Streep - Margaret Thatcher in "The Iron Lady" (2011)

Nimeni n-ar fi putut sa o intruchipeze mai bine pe "Doamna de Fier" decat Meryl Streep. Insa, pe langa performanta actoriceasca (actrita a si castigat un premiu Oscar pentru rol), incredibila s-a dovedit si transformarea fizica a actritei, de la trasaturi pana la coafura si mimica, devenind aidoma fostului prim-ministru al Regatului Unit.


4. Marion Cotillard - Edith Piaf in "La Vie En Rose" (2007)

Si actrita de origine franceza Marion Cottilard a devenit una cu personajul sau, celebra cantareata Edith Piaf in pelicula biografica "La Vie En Rose" (original: "La mome"). Daca, in prima parte a filmului, asemanarea nu este atat de izbitoare, pe masura ce actrita intra in pielea versiunii mature a cantaretei, diferentele dintre cele doua devin insesizabile.




Sursa foto: time.com, mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea