Filme

#star trek into darkness #filme #star trek #seria Star Trek

Top 3 cele mai reusite filme "Star Trek"

Recent lansatul "Star Trek Into Darkness" poate fi considerat cu usurinta unul dintre cele mai bune filme care au drept subiect aventurile Flotei Stelare. Cu toate acestea, critica de specialitate considera ca mai exista cel putin trei care fac onoare brandului "Star Trek". Iata care sunt acestea!


3. Star Trek III: The Search For Spock (1984)

Pelicula cu William Shatner si Leonard Nimoy in rolurile principale este considerata una dintre cele mai bune ale francizei "Star Trek", printre altele multumita lumii fantastice pe care o contureaza planeta Genesis, dar si a aventurilor amiralului Kirk si a echipajului sau, devastat de moartea lui Spock.


2. Star Trek: The Future Begins (2009)

Filmul care a reinviat franciza "Star Trek" nu este neaparat cel mai logic si mai lipsit de probleme dintre peliculele despre Flota Stelara, insa, chiar si asa, regizorul J.J. Abrams reuseste sa faca din "Star Trek: The Future Begins" un tot coerent, placut, antrenant si emotionant, in acelasi timp.

Nu trebuie ignorata nici distributia peliculei, formata din actori tineri - Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban si altii -, promitatori, care ofera un joc actoricesc de exceptie.


1. Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)

Dintre cele 12 filme care abordeaza aventurile Flotei Stelare, cel mai reusit pare sa fie "Star Trek II: The Wrath of Khan", o pelicula spectaculoasa si de sine statatoare, ce poate fi apreciata si de cei care nu sunt fani "Star Trek" sau amatori de filme SF.

Desi este un film SF pana in maduva oaselor, "Star Trek II: The Wrath of Khan" este mult mai mult de atat: o poveste emotionanta despre efectele ireversibile ale trecerii timpului, prietenie, mortalitate si, in cele din urma, despre renuntarea la lucrurile si oamenii pe care ii iubesti.

Infruntarea dintre amiralul Kirk si cel mai mare dusman al sau, Khan, este cea care face subiectul filmului, insa moartea unuia dintre cele mai notorii personaje din istoria cinematografiei este cea care ofera "inima" peliculei si cea pentru care "Star Trek II: The Wrath of Khan" ramane cea mai mare reusita a seriei "Star Trek".




Sursa foto: startrekdesktopwallpaper.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea