Filme

#filme #lista #mos craciun #craciun

Top 10 cele mai frumoase filme de Craciun

Pe langa cadouri, colinde, cumparaturi, mese imbelsugate, zapada, Craciunul inseamna si filme festive. Nimic nu se compara cu o seara de iarna petrecuta la tine acasa, langa semineul bine aprovizionat cu lemne, vizionand filme in ton cu aceasta sarbatoare.

Iata 10 dintre cele mai frumoase filme de Craciun lansate de-a lungul timpului:

10. (1983)

A Christmas Story este povestea lui Ralphie (Peter Billingsley), un pusti de noua ani, care viseaza sa aiba o arma Red Rider BB si incearca sa ii convinga pe toti ca acesta este cadoul perfect de Craciun.

Dar toate eforturile sale de a-i convinge pe toti se lovesc de zidul impus de refuzul parintilor lui, al invatatorului si chiar al lui Mos Craciun. Craciunul se apropie si Ralphie il viziteaza pe Mos la magazinul universal sperand sa obtina cadoul dorit. Speriat ca toti prietenii lui vor primi ce si-au dorit de Craciun, Ralphie nu mai spera la nimic. Dar cineva ii pregateste o surpriza.

 

9. National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Al treilea film din seria National Lampoon, cu Chevy Chase si Beverly D'Angelo, prezinta povestea de Craciun a familiei Griswold, care incepe pregatirile pentru marea sarbatoare.

Din pacate, lucrurile nu decurg nici de aceasta data conform planului facut de Clark (Chase) si familia sa. Cel mai ghinionist dintre toti se dovedeste a fi Clark, ale carui eforturi pentru petrecerea in casa lui sunt calcate in picioare atunci cand invitatii lui ii fac viata un adevarat calvar.

 


8. (1993)

Jack Skellington, regele orasului Halloween, se plictiseste de moarte, facand mereu aceleasi lucruri de Halloween. Intr-o zi, cand se plimba prin padure, acesta descopera o usa secreta catre Orasul Craciunului, un oras plin de veselie si viata.

Aici, el prinde ideea de a aduce Craciunul in orasul sau, iar pentru asta el trebuie sa ii fure slujba Mosului. El crede ca rapindu-l pe Mos Craciun si preluand sarcina de a imparti cadouri copiilor, lucrurile vor fi mai simple si amuzante. Dar nu trece mult timp si realizeaza ca s-a inselat amarnic.

 


7. A Christmas Carol (1951)

Adaptarea romanului lui Charles Dickens – , un batran rautacios, zgarcit si lipsit de suflet.

In Ajunul Craciunului , acesta va descoperi ce inseamna sa traiesti cu adevarat cu ajutorul fantomelor ce ii vor prezenta trecutul, prezentul si viitorul sau.

 


6. The Santa Clause (1994)

Tim Allen este Scott Calvin, un tata divortat care are relatii destul de dificile cu fiul sau pana cand soarta il transforma in Mos Craciun. Totul incepe cand adevaratul Mos Craciun cade de pe acoperis si Scott se imbraca cu hainele lui.

El si fiul sau ajung la Polul Nord, unde intalnesc un spiridusul care le spune ca exista o "clauza contractuala" care stipuleaza ca cel ce imbraca hainele mosului capata toate responsabilitatile acestuia. Scott nu este prea bucuros de subita schimbare de profesie, dar fiul sau pare a fi foarte incantat.

5. (1954)

White Christmas este o comoara a povestilor clasice realizate de Irving Berlin, avandu-l ca regizor pe Michael Curtiz. Doi interpreti si dansatori talentati, Bing Crosby si Danny Kaye, fac echipa dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a pune in scena unul dintre cele mai apreciate numere din lumea spectacolului.

Intr-o iarna, ei isi unesc fortele cu doua fete, Rosemary Clooney si Vera Ellen, si se duc in Vermont pentru a petrece impreuna Craciunul. Desigur, exista momente amuzante cu doamnele, dar adevarata aventura incepe atunci cand Crosby si Kaye descopera ca motelul apartine unui batran general de armata cu probleme financiare. Rezultatul este un adevarat vis.


4. Scrooged (1988)

O alta comedie inspirata din povestea lui Charles Dickens, care il are pe Bill Murray in rolul unui producator de televiziune cinic si increzut. Dorinta lui de promovare cat mai rapida, il face sa piarda iubirea vietii sale, il alieneaza de familie si ii distruge orice sansa de a avea o viata fericita.

Cand i se ofera sansa sa realizeze o transmisiune in direct a piesei Colinda de Craciun, viata sa incepe sa semene in mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste.

El este vizitat de cele trei fantome ale trecutului, prezentului si viitorului si invata ca in viata exista lucruri mult mai importante decat castigarea razboiului de ratinguri.


3. Home Alone (1990)

Home Alone l-a facut pe Macaulay Culkin cel mai indragit copil de pe planeta. Filmul in care un pusti de opt ani fugareste doi hoti, Joe Pesci si Daniel Stern, din propria casa, este nelipsit din grila programelor de sarbatori.

Kevin (Culkin) este lasat din greseala singur acasa de parintii sai, care au plecat cu restul familiei intr-o vacanta de Craciun la Paris. La inceput, lui Kevin ii place sa stea singur, dar ulterior realizeaza ca lucrurile nu sunt asa simple cum par. Mai ales din momentul in care doi hoti hotarasc sa-i sparga casa. Dar Kevin nu se sperie asa de usor si hotaraste sa-si apere casa cu orice pret.



2. (1947)

Daca acest classic din ’47 nu te va face sa crezi in Mos Craciun, atunci nimic (nici macar remake-ul din ’94) nu va reusi.

Marele magazin 'Macy' de pe Strada 34, din Manhattan, are nevoie de un Mos Craciun. Doris Walker (Maureen O'Hara) il angajeaza pe Kris Kringle (Edmund Gwenn), care produce senzatie la parada anuala si devine mascota new-yorkezilor. Cea mai grea misiune a Mosului este sa o faca sa creada in el pe mica Susan (Natalie Wood), fiica lui Doris, educata in spiritul modern si lipsit de idealism.

Cand seful magazinului provoaca internarea lui Kringle intr-o institutie de boli mintale, Fred Gailey (John Payne), tanarul avocat logodit cu Doris, apeleaza la toate ajutoarele, pentru a demonstra in justitie ca Mos Craciun exista.

 


1. It's a Wonderful Life (1946)

It's a Wonderful Life este filmul care te umple de buna-dispozitie. In rolul principal, inegalabilul James Stewart il interpreteaza pe George Bailey, omul care primeste cel mai frumos dar de Craciun.

George Bailey este oprit din incercarea de a se sinucide de un inger, care ii arata cum ar fi fost lumea daca el nu ar fi existat niciodata. Socat de cele vazute, George isi doreste viata mai mult ca orice.

Cu o distributie remarcabila, aceasta minunata poveste de Craciun ramane unul dintre cele mai frumoase filme ale tuturor timpurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea