Filme

#_cainele-si-pisica-2005

The squid and the whale, un divort intelectual

O drama ce surprinde cu naturalete modul de viata si destramarea unei familii de intelectuali din Brooklyn in 1987, ) si Frank (Owen Kline) care destabilizati, se maturizeaza prematur gasindu-si ocupatii din ce in ce mai ciudate. Ca intr-un joc de tenis, ei devin mingea care este aruncata cand de o parte cand de cealalta a fileului. Experienta lor este una confuza, tensionata, amara.

Frank (12 ani) incepe sa bea bere, injura si se minuneaza de experientele sexuale ale mamei sale, Walt (16 ani ) participa la un concurs scolar cu un cantec al formatiei Pink Floyd , pretinzand ca este opera sa originala.

Walt tine cu tatal, Frank tine cu mama dar amandoi sunt nevoiti sa se imparta intre parintii lor cu regularitate fiind izbiti cu aceeasi regularitate de schimbari emotionale si de marturisiri dureroase ale parintilor. O imagine din copilarie evocata de Walt, lupta infricosatoare dintre o sepie si o balena, (" the squid and the whale ") spune totul despre situatia din sanul familiei destramate.

a avut premiera la festivalul Sundance 2005 unde a castigat Premiul pentru scenariu Waldo Salt precum si premiul pentru cea mai buna regie, iar regizorul si scenaristul a primit de curand o nominalizare pentru cel mai bun scenariu.

Un film realist de o amaraciune tulburatoare!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea