Filme

#_traducatoarea-2005

The Interpreter

Se pare ca dupa Hotel Rwanda este randul filmului de fata sa se inspire din tulburarile de pe continentul negru. Neasteptat insa, pe cine credeti ca gasim intr-un astfel de film ca eroina principala? Nu, nu va ganditi la numele vreunei actrite de culoare...
Silvia Broome este o aceeasi blonda filiforma in persoana lui Nicole Kidman, de aceasta data in rolul unui translator la Organizatia Natiunilor Unite , jumatate englezoaica jumatate sud-africana, cu un trecut incarcat de evenimente tragice traite pe continentul african. Cam ciudata combinatia asta...

Tobin Keller (Sean Penn) membru al Seviciilor Secrete, un tip cam apretat are si el parte de un background destul de indoliat: sotia moare intr-un accident dupa ce il paraseste.

Ei sunt personajele principale din The Interpreter si daca v-ati facut deja vreun scenariu in minte avandu-i pe cei doi implicati intr-o poveste de dragoste puteti sa va luati gandul...

In The Interpreter nu e loc de dragoste mistuitoare ci mai degraba de lacrimi, amenintari, eplozii si de un curs alambicat al actiunii.

Silvia este cea care in mod excepional cunoaste dialectul Ku, vorbit in Africa de sud si care aude o amenintare la adresa vietii presedintelui statului african Matobo, doctorul Edmund Zuwanie. Din momentul in care este clar ca Silvia spune adevarul si ca si viata ei este amenintata, Tobin Keller devine ingerul pazitor.
Detalii din viata celor doi se acumuleaza pe masura ce actiunea se deruleaza iar relatia lor se consolideaza atat de mult incat totul culmineaza cu... o imbratisare .

Un lucru e sigur, chiar daca nu e loc de prea multa dragoste in film, dialogurile sunt foarte bine scrise iar pe alocuri se intrevede chiar un iz metaforic al existentei celor doi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea