Filme

#_the-accidental-husband-2008 #uma thurman #jeffrey dean morgan #colin firth #balba #stereotip #comedie romantica

The Accidental Husband - o balba stereotipa si cvasi-umoristica

Ne-am obisnuit deja ca unele filme sa ajunga la noi cu o intarziere de la cateva luni la cel putin un an si de cele Mai multe ori, e pur si simplu frustrant. Nu este cazul comediei romantice The Accidental Husband, lansata in 2008 si mai nou aparuta si pe DVD inainte de a ajunge la noi in cinema.

Filmul graviteaza in jurul unui triunghi amoros inspirat din comediile romantice frantuzesti format din Dr. Emma Lloyd (Uma Thurman), pompierul Patrick Sullivan (Jeffrey Dean Morgan) si editorul Richard (Colin Firth).

umaCe i-o fi “ posedat ” oare pe acesti actori sa se lase folositi intr-un asemenea scenariu despre gasirea dragostei pe scara de pompieri, cu incasari de doar 20 de milioane de dolari, nu stiu. Filmul a fost atat de reusit incat in SUA a fost aruncat direct  pe DVD.

Uite sotul, nu e sotul

Uma Thurman (o prefer bantuindu-l pe Bill cu o katana) joaca rolul unui psiholog arogant care trateaza problemele de corazon ale damelor sturlubatice intr-o emisiune radiofonica de mare audienta. O asemenea dama indecisa o suna pe Dr. Lloyd ca sa-i povesteasca despre relatia ei cu un tip cu care urmeaza sa se casatoreasca. Dupa cateva bla bla-uri aiuristice ridicate la rang de truisme universale, psiholoaga da sentinta: fugi, fato, ca asta nu-i de tine. Evident, tipa anuleaza casatoria si ii da cu flit inamoratului lovit in amorul propriu.

Dezamagit, viitorul fost sot a.k.a Patrick Sullivan gaseste repede o cale de razbunare pentru nefericirea cauzata de Dr. Lloyd. Cu ajutorul unui pusti indian, “mare” hacker, Patrick opereaza in fisierul Emmei de la starea civila o casatorie, chiar cu el. Cand psiholoaga merge la primarie pentru a se casatori cu iubitul Richard, afla cu stupoare ca este deja maritata. Incercand sa anuleze casatoria hackuita, Emma se vede nevoita sa alerge dupa Patrick cu un teanc de hartii in brate, pentru ca acesta sa-i acorde divortul.

Evident, ca orice comedie romantica si total “surprinzatoare”, The Accidental Husband nu duce lipsa de clisee si foarte umamulte reluari de prin alte filme. Emma ajunge pana la urma sa se indragosteasca de inamicul Patrick, care, la randul lui, isi da seama ca s-a amorezat iremediabil de blonda chiar in ziua in care este parasit de fosta iubita. Complicate mai sunt relatiile astea.

Emma trebuie sa urmeze constiincios un intreg ritual de umilire si “aducere” cu picioarele pe pamant in barurile de cartier newyokeze pentru a putea fi demna de iubirea pompierului, care la momentul X ii declara dragoste fara margini tocmai cand ea afla ca totul este doar o stratagema de razbunare. Si uite asa se joaca de-a uite sotul, nu e sotul.

Psiholoaga care taie si spanzura relatiile altora la microfon se vede pusa in incomoda postura de a oscila pana aproape de finalul filmului intre Patrick si nobilul Richard, dovada ca dragostea asta nu-i lucru usor.

Dupa ce ne trece printr-un bar mitzvah indian si ne amesteca putin si prin campionatul de fotbal german, regizorul inserand in tot acest interval actori precum Isabella Rossellini sau Sam Shepard, ne conduce spre un final pe care nu cred ca-l puteti ghici, asa ca nu vi-l dezvalui.

Stereotipuri si balbe aproape amuzante

umaNimic impresionat la nivel de scenariu, nicio noutate, nicio sclipire, caci The Accidental Husband nu este un film inteligent, ci vine doar sa ne confirme ca ne complicam vietile uneori, mai mult din plictiseala si imaturitate, uneori vizionand chiar vreo pelicula de gen .

Jocul celor trei actori este la fel de stereotip ca si povestea, aceleasi balbaieli cvasi umoristice, fete tampe si gaguri de mult expirate. Dar stiu ca atat Thurman, cat si Morgan si Firth chiar pot sa joace in unele filme (mai rare si facute in pauzele dintre doua comedii romantice) si pot chiar sa ia si premii pentru ele, asa ca nu mai conteaza daca apar si in productii ca The Accidental Husband.

In concluzie, daca vreti neaparat o comedie romantica dupa reteta bine stiuta de americani, mergeti si vedeti The Accidental Husband, daca nu, dati banii pe orice altceva.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea