Filme

#_sydney-white-si-cei-sapte-tocilari-2007

Sydney White si cei sapte tocilari

Sydney White si cei sapte tocilari este o incercare moderna pentru adolescenti de a transpune pe ecrane o poveste asemanatoare cu celebrul basm “ Alba ca Zapada si cei 7 pitici ”.

Sydney White (Amanda Bynes), sugerat si din nume, seamana cu o moderna Alba ca Zapada care, cu ajutorul tocilarilor si a neadaptatilor din facultate incearca sa isi gaseasca un loc si sa se integreze.

Ramasa fara mama la varsta de 9 ani si crescuta de tatal ei (John Schneider) pe santier si printre muncitori constructori, Sydney intra la aceeasi facultate la care fusese si mama sa si incearca sa ii calce pe urme. Primul scop ce trebuie atins este sa intre la aceeasi fratie la care se alaturase si mama ei in studentie.

Desigur, drumul e greu si e presarat de obstacole, dar Sydney reuseste sa-si pastreze background-ul si principiile de viata neschimbate. Alaturandu-se unor paria ai campusului, tocilarii si “fraierii” respinsi de orice fratie si chiar de colegii din camine, isi stabileste adapostul in caminul abandonat in care acestia locuiesc si pe care fratiile vor sa-l darame pentru a construi un centru de recreere.

Filmul, ca orice alt basm, are si un Fat Frumos si o “scorpie” de colega ce o vrea pe Sydeny alungata din fratie sau chiar din campus. Si la fel, ca si basm cei cativa tocilari ii sar in ajutor amintind de cei 7 pitici. Ajutorul e recirpoc, atat ei cat si Sydney incercand sa se sprijine unul pe celalalt in drumul greu al adaptarii si integrarii in campus.

De remarcat ca, in incercarea de a se apropia cat mai mult de reperele basmului, filmul a gasit pana si numele potrivite pentru protagonistii povestii, de la Sydney White (Alba ca zapada) pana la printul salvator, Tyler Prince, sau femeia care ii vrea raul, Rachel Witchburn.

Vroiam sa spun ca este doar un film pentru adolescenti, insa este un filmulet relaxant si placut pentru orice varsta. Correct si simplu realizat, fara greseli de tehnica sau abordare si cu cateva replici comice de destindere a atmosferei, Sydney White si cei sapte tocilari nu deranjeaza si reuseste sa isi atinga tinta. Nu se vrea a fi complex, complicat sau de vreo alta factura decat cea a unui alt film marca Hollywood pentru sambata seara.

Alaturi de o tanara pe cale de a-si indeplini devenirea de printesa moderna, interpretata de Amanda Bynes si de cei pe care ii intalneste in drum, presedinta fratiei la care aspira, scorpia Rachel Witchburn (Sara Paxton) sau Fat Frumosul promis, Tyler Prince (Matt Long) si cei cativa tocilari neadaptati, va puteti relaxa linistiti si fara complicatii intr-o seara la cinema urmarind Sydney White si cei sapte tocilari.

NOTA: 7/10




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea