Filme

#fantastic #film #harry #imaginatie #inelelor #magie #potter #stapanul #vrajitor

Sunt filmele fantastice pe placul cinefililor Acasa.ro?

De ce ne plac filmele fantastice? Sa fie oare din cazua costumelor si a decorurilor de basm? Sa fie atmosfera de poveste pe care o prezinta? Poate ca toate acestea la un loc, dar mai presus de toate, datorita faptului ca filmele fantastice te poarta intr-o lume a imaginatiei fara limite.

Lungi sau scurte, exagerate sau simple, acest gen este cu siguranta unul nemuritor si bine exploatat . Am spus bine exploatat pentru ca vroiam sa accentuez faptul ca, in ultimii ani, fantezia a evoluat cantitativ si calitativ pe marile ecrane. Un lucru binevenit delatfel.

Iar cum tehnica a avansat, nu mai suntem nevoiti sa vedem un actor costumat in leu ca in clasica poveste Vrajitorul din Oz, ci putem vedea, multumita efectelor speciale, un leu magnific, demn de poreclit “regele”, precum leul Aslan din filmul Cronicile din Narnia.

Mai nou par sa prinda trilogiile sau seriile fantastice. Nu mai este la moda, sa se faca un singur film despre vrajitori , cand poti sa intinzi o serie de sapte pelicule cu tanarul vrajitor Harry Potter si aventurile sale.

Sa revenim la intrebarea noastra… De ce ne plac filmele fantastice?

Putem spune ca filmele fantastice au legatura cu copilaria noastra. Cand eram mici, putine erau lucrurile care ni se pareau imposibile. Vroiam sa fim cineva, un personaj unic, magic, dar, in acelasi timp si un personaj care sa ne reprezinte.

Cand ne uitam la Harry Potter cu siguranta ne aducem aminte cum tineam un bat in mana si urlam “abracadabra” sau ne imaginam ca zburam calare pe matura. Ne puteam gandi ca avem un animal fermecat, o casa fermecata sau ca traiam intr-o lume plina de mister

In cea ce priveste Stapanul Inelelor lucrurile stau asa. Faceam parte din armata, il serveam pe rege si eram razboinici de elita. Cel putin asa am fi vrut sa fie. Adevarul despre micii razboinici este altul. Ne imparteam in tabere, alegeam un conducator pe care de obicei nu-l asculta nimeni, doar urla “retragera”, ne “inarmam” cu sabiile noastre firave facute cu cinci minute inainte din betigase si ne apuca seara incercand sa lamurim cine pe cine ataca.

Daca tot am vorbit despre baieti, sa nu le uitam nici pe fete. Majoritatea fetelor si-au imaginat, cel putin o data in viata, ca sunt salvate de la necaz, asa zisele “domnite in primejdie” , cum ne-am obisnuit din basmele copilariei. In acelasi timp existau si multe fetite curajoase, care isi doreau un personaj la fel de brav, cum am cunoscut in peliculele Busola de Aur, Pulbere de Stele si altele.

Poate ca exemplele au fost limitate, dar ideea este aceeasi. Filmul fantastic ne aduce aminte de acel lucru care, in copilarie, ne era unul dintre cei mai buni aliati… imaginatia.

Cred ca am putea discuta despre filmele fantastice si evolutia lor la fel ca si despre religie si credinta, adica la nesfarsit. In final, fiecare decide ce gen de film i se potriveste, dar cred ca unul unviresal ar fi genul fantastic.

Si ca sa incheiem cu bine, va invit sa va testati cunostintele despre filmele fantastice pe pagina de quiz-uri apasand aici. Iar pentru cei interesati sa dezbata subiectul fantastic, ii asteptam si pe pagina de forum.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Stapanul Inelelor: Intoarcerea regelui

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea