Filme

#succes #public #noaptea alba a filmului romanesc

Succes de public la Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Prima editie a evenimentului noaptea alba a filmului romanesc s-a bucurat de un succes extraordinar la public. In seara zilei de 17 septembrie, in cele noua locatii de proiectie, 7000 de bucuresteni au ales sa-si petreaca noaptea in compania unor productii de top autohtone.

Filmul hit al Noptii Albe a fost in mod cert Marti, dupa Craciun (R. Radu Muntean) care a reusit sa stranga la Noul Cinematograf al Regizorului Roman nu mai putin de 800 de spectatori. Din dorinta de a prinde un loc cat mai bun, majoritatea cinefililor au fost prezenti la ncrr chiar si cu doua ore inainte de inceperea filmului, astfel ca la 21:00, spatiul open air din curtea muzeului era neincapator. Publicul a aplaudat frenetic pelicula regizorului Radu Muntean, care poate fi urmarita, incepand de vineri, in cinematografele din tara.

In paralel cu proiectia open air, in spatiul interior al NCRR, peste 500 de spectatori s-au bucurat pana la ora 2 noaptea de un program special de filme apartinand unor maestri ai filmului romanesc, o selectie a unor titluri intrate in patrimoniul de aur al cinematografiei precum Valurile Dunarii (R. Liviu Ciulei), Secvente (R. Alexandru Tatos), O vara de neuitat (R. Lucian Pintilie) sau Nunta de Piatra (R. Mircea Veroiu, Dan Pita).

Una dintre cele mai spectaculoase locatii de proiectie din cadrul Noptii Albe, Piata George Enescu, a oferit celor peste 600 de spectatori prezenti, in avanpremiera absoluta, cel mai recent film al regizorului Radu Gabrea, Manusi Rosii. Prezent la proiectie, alaturi de actorii Alex Mihaescu (interpretul principal), Andi Vasluianu, Mircea Rusu, Costel Cascaval, precum si de o parte a echipei, regizorul s-a declarat incantat de interesul manifestat de public fata de filmul romanesc.

Nici Clubul Fabrica nu a fost ocolit de pasionatii de filme, cele 8 scurt-metraje din program fiind primite cu ropote de aplauze. La cererea publicului, calupul de peste 4 ore de filme, a  mai fost difuzat inca o data.

O selectie de filme documentare reprezentative, premiate in festivaluri internationale, a fost prezentata la sala Elvira Popescu a Institutului Francez. Cei mai multi spectatori i-au inregistrat Marele Jaf Comunist de Alexandru Solomon si Decreteii de Florin Iepan.

Nu in ultimul rand, Cinema Patria, gazda unor proiectii de top precum Marti, Dupa Craciun, Caravana Cinematografica sau Marfa si Banii, a reusit sa inregistreze un numar de 1500 de spectatori. Ultimul film din programul Noptii, Marfa si banii, regia Cristi Puiu a adunat la aproape 10 ani de la premiera peste 500 de spectatori.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc este un eveniment organizat in cadrul Zilelor Bucurestiului, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si Arcub. 
Cu sprijinul: Ciuc Premium
Co-organizatori: Asociatia Culturala Macondo , Romania Film, Centrul National al Cinematografiei
Parteneri: Arhiva Nationala de Filme - Cinemateca Romana, Uniunea Cineastilor din Romania, Institutul Francez si Ambasada Frantei, Club Fabrica, HBO Romania, Librariile Humanitas, Cicloteque
Parteneri Media: Cocor Store, ZOOM, Radio 21, Evenimentul Zilei, 24 FUN, Realitatea TV, Voxpublica, Cinefan.ro, Metropotam.ro, Port.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea