Filme

#slumdog millionaire #oscar #globul de aur #danny boyle #bafta #dev patel #cronica #primele ecouri #_slumdog-millionaire-2008

Slumdog Millionaire - primele ecouri

Filmul spune povestea unui baiat indian care nu stie sa citeasca, Jamal Malik (Dev Patel), care devine concurent in versiunea indiana a celebrului joc Vrei sa fii miliardar ?, dar nu pentru a castiga bani, ci pentru a-si dovedi dragostea fata de iubita sa din copilarie, Latika (Freida Pinto) - o fana a emisiunii tv.

Fiind la un pas de castigarea marelui premiu de 20 milioane de rupii, Jamal este arestat de politie sub suspiciunea de frauda, pentru ca nimeni nu intelege cum poate ajunge un copil al strazii, analfabet, sa cunoasca toate raspunsurile emisiunii.

Primele reactii


Criticii spun ca Slumdog Millionaire este un film distractiv , puternic, cu o imagine naucitoare si care generaza emotii rasunatoare. Filmul poate fi vazut pe marile ecrane romanesti din 13 martie.

Pro

TIME Magazine : In ciuda elementelor brutale, Slumdog Millionaire este o oda energica a vietii si un film care merita toate aplauzele (Richard Corliss)

Boston Globe: O sa simplific putin lucrurile: Anulati-va toate planurile din seara aceasta si mergeti sa vedeti Slumdog Millionaire (Ty Burr)

Salon.com: Adevarata vedeta a filmului nu este o persoana, ci un oras – ametitorul, incantatorul, hiper-aglomeratul oras Mumbai (Andrew O'Hehir)

Philadelphia Inquirer: Nu se intampla des, dar cand se intampla, paziti-va: un film traznet, un film care promite, surprinde, incanta, socheaza, seduce. Un film, pur si simplu, minunat (Steven Rea)

New York Magazine: Slumdog Millionaire este creatia lui Danny Boyle cu cea mai vioaie fuziune de stil si continut (David Edelstein)

Chicago Sun-Times: Este o poveste emotionanta, incantatoare,  naucitoare si imbucuratoare in acelasi timp (Roger Ebert)

Washington Post: Ca un basm bun, aceasta celebrare a perseverentei si a triumfului moral contine o idee mult mai profunda: natura relativa a lucrurilor pe care credem ca le stim vs. ceea ce merita intr-adevar sa stim (Ann Hornaday)

New York Post: Patru stele nu sunt suficiente pentru capodopera lui Danny BoyleSlumdog Millionaire – cel mai distractiv film despre care am apucat sa scriu (Lou Lumenick)

Contra

New Yorker: Filmul este lipsit de surprize, iar marea majoritate a publicului va putea sa prezica sfarsitul filmului din primele zece minute (Anthony Lane)

Trailer Slumdog Millionaire

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea