Filme

#Andrei Tanase #Orizzonti #First Night #prima noapte #festivalul de la venetia

Singurul film romanesc, la Festivalul de la Venetia

„Prima noapte”/ „First Night”, scris si regizat de Andrei Tanase, va concura pentru trofeul acordat celui mai bun scurtmetraj in sectiunea Orizzonti a Festivalului de la Venetia (31 august – 10 septembrie). Este singurul titlu românesc inclus anul acesta in competitie. Ajuns la cea de-a 73-a editie, Venetia este unul dintre cele mai vechi si mai prestigioase festivaluri de film din lume. Sectiunea Orizzonti este rezervata filmelor care inoveaza si acorda o atentie speciala descoperirii de talente in cinema.

Intriga filmului este scurta, insa complicatiile ei – multiple. Ziua de nastere a lui Alex se apropie, iar tatal sau, Calin, i-a pregatit o surpriza foarte speciala: prima noapte de dragoste cu o fata. In distributie: tinerii actori Alfredo Minea si Cristiana Luca, alaturi de Mimi Branescu si Elvira Deatcu.

„Prima noapte” este un scurtmetraj independent, realizat fara sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Scenariul a fost inscris in 2014 la cele doua concursuri de proiecte organizate de CNC, dar nu a primit finantare. Filmul este co-produs de Deutsche Exotik Filmproduktion GmbH, Libra Film Productions, Commitet si ARTE/ SWR Germania. In aceeasi formula de co-productie, Andrei Tanase a mai regizat Claudiu si crapii (2014) si Vacanta la tara (2015). Imaginea filmului este semnata de Barbu Balasoiu (Sieranevada).

Andrei Tanase (nascut in 1982) a studiat filmul la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” din Bucureşti. A regizat scurtmetraje selectionate si premiate in festivaluri: Vacanta la tara (2015), distins cu Premiul Luna la NexT Film Festival si selectionat la TIFF, Festivalul International al Filmului Francofon de la Namur, Timishort, Filmfest Dresden, Claudiu si crapii (2013), proiectat la Cottbus, TIFF, Namur sau Molodist (Kiev), Kings of the Castle (co-regizat cu Vlad Ilicevici, scurtmetraj documentar, 2010), Mc Russia (scurtmetraj documentar, 2008), Love Forever (2006), Myriapod (2004).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea