Filme

#buffy the vampire slayer #seriale #seriale tv #mash #the odd couple #bass motel #hannibal

Seriale TV de succes inspirate din filme

"Tacerea mieilor", "Psycho", "M.A.S.H" sau "The Odd Couple". Poate parea surprinzator, dar aceste filme de succes au fost transformate in seriale TV. In timp ce unele din ele au reusit sa devina mai populare decat filmul dupa care au fost produse, altele s-au dovedit a fi un esec rasunator. Iata ce filme celebre au facut trecerea la micul ecran.


Hannibal

Direct de pe marele ecran, dr. Hannibal Lecter poposeste in serialul tv produs de televiziunea americana NBC. Inspirat puternic din povestea care a fost la baza celebrului film "Tacerea Mieilor", castigator a cinci premii Oscar, serialul Hannibal se anunta un succes.


Bates Motel

"Bates Motel" serveste ca un prequel (predecesor) pentru capodopera din 1960 a lui Alfred Hitchcock - "Psycho". Serialul urmareste relatia dintre tanarul Norman Bates si mama lui inainte ca evenimentele din Psycho sa aiba loc. Serialul a debutat anul acesta in SUA, pe 18 martie.

 

Buffy the Vampire Slayer

Intitulat dupa filmul cu acelasi nume, "Buffy the Vampire Slayer" a avut un succes incontenstabil printre adolescenti si nu numai. Pelicula a avut premiera in 1992, avand pe afis cateva nume celebre (Donald Sutherland, Rutger Hauer, Luke Perry si Hilary Swank).

Din pacate, succesul a fost destul de moderat. Nu acelasi lucru putem spune si despre serialul tv, care a transformat-o pe Sarah Michelle Gellar intr-un star de cinema.


M.A.S.H

Iti mai amintesti celebrul serial "M.A.S.H" despre chirurgii din armata americana implicata in razboiul din Coreea? Ei bine, pana ca Alan Alda, Wayne Rogers sau Loretta Swit sa fie transformati in adevarate staruri de televiziune (ultimul episod a avut o audienta record la acea vreme - 125 de milioane de telespectatori), "M.A.S.H" a fost un film regizat in 1970 de Robert Altman.


The Odd Couple

"The Odd Couple" este o comedie americana din 1968 in care joaca celebrul cuplu de actori Jack Lemmon si Walter Matthau. Apoi, filmul s-a materializat in serialul tv cu acelasi nume, serial care a cunoscut un succes mai mare decat pelicula dupa care s-a inspirat.

"The Odd Couple" spune povestea relatiei ciudate dintre doi barbati cu stiluri si personalitati diferite, care aleg sa locuiasca impreuna in acelasi apartament din Manhattan.



Sursa foto: chacha.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea