Filme

#personaje #actori #roluri #actori de top #personaje reale

Seamana sau nu? Actorii de top vs personajele din viata reala pe care le interpreteaza

Prin prisma rolurilor pe care le interpreteaza, actorii au ocazia sa isi descopere noi si noi fatete ale personalitatii proprii. Unii, insa, sunt distribuiti in povesti biografice, ce au in prim-plan personaje ce au existat in viata reala, roluri ce, de multe ori, le aduc nominalizari la premii prestigioase.

Exista o serie de criterii pe baza carora regizorul alege sa-si distribuie actorii intr-un film de acest gen, unul dintre acestea fiind asemanarea fizica dintre actor si personajul din viata reala pe care il intruchipeaza. Cum nominalizarile la Oscarurile de anul acesta au inclus numeroase filme inspirate dupa cazuri adevarate, iata 3 actori pe val care au intrat in pielea unor personaje reale in pelicule de succes!

Christian Bale - Melvin Weinberg ("Jaf in stil american")

In cel mai recent film al sau, "Jaf in stil american", pentru care a primit si o nominalizare la Premiile Oscar de anul acesta, Christian Bale il interpreteaza pe Irving Rosenfeld, personaj inspirat de Melvin Weinberg. Fost detinut, Weinberg a fost informator FBI privind traficul de bunuri furate, operatiune transformata apoi in investigarea unor cazuri importante de coruptie.

De la Melvin, Bale a preluat nu numai ochelarii aviator, dar si barba, calvitia si costumele in trei piese, semanand destul de bine cu acesta.

Matthew McConaughey - Ron Woodroof ("Dallas Buyers Club")

Rasplatit anul acesta cu Premiul Oscar pentru cea mai buna interpretare masculina in rol principal, McConaughey ii da viata lui Ron Woodroof in "Dallas Buyers Club". Desi diagnosticat cu SIDA in 1986, Woodroof nu a incetat niciun moment sa se lupte pentru viata sa, incercand nenumarate medicamente experimentale.

In ceea ce-l priveste pe actor, McConaughey a slabit foarte mult pentru rol si si-a lasat mustata. Aceste sacrificii i-au fost insa rasplatite cu varf si indesat!

Chiwetel Ejiofor - Solomon Northup ("12 Ani de Sclavie")

Filmul "12 Ani de Sclavie" prezinta povestea lui Solomon Northup, un afro-american liber din New York care devine sclav fara voia sa. Pelicula dezvaluie brutalitatile la care Solomon este supus timp de 12 ani, cat a stat departe de familia sa, iar Chiwetel Ejiofor face un rol magistral, care i-a si adus o nominalizare la Premiile Oscar, plus numeroase alte premii.

Sursa foto: xuan.com.my

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea