Filme

#filme #jurassic park # filme vechi #Sleepless in Seattle #Nopti albe in Seattle #The Last Action Hero

Retrospectiva cinematografica: filmele care au facut istorie in vara 1993

Verile in Cetatea Filmului American sunt recunoscute drept acele perioade din an cand se lanseaza blockbusterele care, cand se trage linie, se dovedesc cele mai profitabile de-a lungul celor 12 luni. Si daca nu toate sezoanele estivale si filmele lor se bucura de acelasi succes in randul publicului, vara 1993 a fost, per total, un exemplu pozitiv. Iata filmele lansate in urma cu 20 de ani, care au facut istorie!


1. Jurassic Park

Vara 1993 este perioada in care Steven Speilberg a lansat clasicul "Jurassic Park", primul film care a reusit sa stranga incasari de peste 50 milioane dolari in weekendul de lansare. Pelicula s-a dovedit un hit de box office, totalizand incasari, la finele perioadei in care a rulat in cinematografe, de 357 milioane dolari numai in SUA.

Douazeci de ani mai tarziu, vara 2013 aduce "Jurassic Park" din nou pe marile ecrane, de aceasta data in varianta 3D, pentru a da un plus de veridicitate celor mai importante personaje - dinozaurii -, de altfel foarte credibile si in pelicula originala.


2. The Last Action Hero

"The Last Action Hero" este un alt film din vara 1993 care a facut istorie, dar de aceasta data in sens negativ. Pelicula cu Arnold Schwarzenegger in rol principal a fost asteptata cu sufletul la gura de public, actorul bucurandu-se la vremea respectiva de un capital generos de popularitate. In cele din urma, insa, filmul s-a dovedit un esec rasunator, cu atat mai mult cu cat nu a reusit nici macar sa stranga incasari care sa acopere investitia (85 milioane dolari).


3. Sleepless in Seattle

Comedia romantica "Nopti albe in Seattle", lansata, la randul sau, in vara 1993, a fost prima si cea mai mare reusita a Norei Ephron, generand incasari de peste 125 milioane dolari. Intr-o vara dominata de dinozauri, "Sleepless in Seattle" s-a dovedit o gura de aer proaspat, un film placut cu replici istete, chiar daca actorii sai principali, Meg Ryan si Tom Hanks - "cuplul de aur" din comediile romantice ale anilor '90 - nu apar in aceleasi scene timp de mai bine de 90 de minute.



Filme, lansate in vara 1993, care au facut istorie sunt si "The Firm", unul dintre hiturile carierei lui Tom Cruise, "The Man Without a Face", debutul regizoral al lui Mel Gibson, "The Fugitive", cel mai mare succes al verii 1993, dupa "Jurassic Park", si "What's Love Got to Do With It", filmul biografic al Tinei Turner.

Sursa foto: whatculture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea