Filme

#regizor #premiu #premii dga #the king's speech #oscar #premiile oscar #dga #tom hooper

Regizorul Tom Hooper a primit premiul DGA pentru The King's Speech

Filmul The King’s Speech isi continua suprematia in sezonul 2011 in ceea ce priveste premiile importante acordate de industria cinematografica. Sambata, 29 ianuarie , regizorul tom hooper a primit cea mai inalta distinctie din partea Directors Guild of America (Sindicatul Regizorilor din America).

Hooper a fost rasplatit cu premiul pentru “cel mai bun regizor” pentru munca sa la drama The King’s Speech, film ce prezinta povestea regelui George VI al Marii Britanii, cunoscut pentru faptul ca avea un defect de vorbire si nu se putea exprima in public.

Premiile acordate in fiecare an de DGA sunt cel mai bun indicator in ceea ce priveste viitorii castigatori ai statuetelor Oscar. Trofeele DGA sunt acordate din 1948 si doar in sase cazuri s-a intamplat ca regizorii care au castigat aceste premii sa nu fie desemnati castigatori si de Academia Americana de Film .

In discursul de acceptare a premiului, regizorul Tom Hooper i-a multumit mamei sale pentru ca i-a trezit interesul fata de povestea regelui George VI. “M-a sunat intr-o zi si mi-a spus ca a gasit un subiect pentru urmatorul meu film. Morala povestii este sa-ti asculti mama”, a spus Hooper.

The King’s Speech este nominalizat la 12 categorii al premiile Oscar 2011 , inclusiv pentru “cel mai bun film”.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea