Filme

#_the-rebound-2009 #idila cu dadaca mea #dragoste #comedie #catherine-zeta jones

Rebound - dragostea apare dupa o cafteala buna

Te-ai gandit vreodata ca o sa il intalnesti pe barbatul vietii tale dupa o cafteala zdravana? Dragostea apare atunci cand te astepti cel mai putin si in momente cat se poate de penibile. Cel putin asa ne demonstreaza Catherine Zeta Jones si Justin Bartha.

Divortul - sansa unei noi vieti

The Rebound sau, cum a fost tradus la noi, idila cu dadaca mea, ne spune povestea de dragoste dintre doua persoane total diferite. Sandy (Catherine Zeta-Jones) descopera ca sotul ei iubit o inseala fara regret cu oricine ii iese in cale. Cand descopera acest lucru, femeia decide sa divorteze. Isi ia cei doi copii si se muta in New York, acolo un locuiesc doar "travestii cu penis si vagin".

Situatia nu este insa una tocmai roz pentru Sandy, o femeie de 40 de ani, cu doi copii, singura, dezorientata si fara bani. Primul pas pe care il face pentru libertatea sa este sa isi urmeze pasiunea de a deveni report sportiv. Pasiunea sa pentru sport ii impresioneaza pe sefii ei, care descopera in ea o femeie amuzanta si ambitioasa. Curand, Sandy isi da seama ca nu se poate descurca singura cu cei doi copii si se hotaraste sa angajeze o bona.

Aici intra in peisaj Aram Finklestein (Justin Bartha), tanarul de 25 de ani, pe care l-a cunoscut accidental la cafeneaua de la parterul blocului si apoi la cursurile de autoaparare. Tot atunci, Aram a facut cunostinta cu furia si pumnii lui Sandy, femeia inselata si recent divortata.

Aram Finklestein este un barbat care inca locuieste cu parintii si care incearca sa treaca peste divortul de o frantuzoaica care se casatorise cu el doar pentru a primi cartea verde. Tanarul refuza super joburile pe care parintii sai i le gasesc si se multumeste sa lucreze la o cafenea si sa participe la cursurile de autoaparare pentru femeiā€¦ pe post de infractor.

Cum era de asteptat in genul acesta de filme, cei doi se simt atrasi unul de celalalt, in ciuda diferentei de varsta si a impotrivirii parintilor lui Aram. Relatia lor incepe timid, iar Sandy este impresionata de cat de bine se inteleg copiii ei nebunatici cu blandul Aram. Si, ca in orice comedie romantica, trebuie sa existe si un conflict, iar cei doi sa se desparta.

Calatoria in jurul lumii - maturizarea lui Aram

Unul dintre punctele forte ale filmului este episodul in care Aram calatoreste in jurul lumii. Timp de cinci ani, Aram merge in Hong Kong, Mumbai, Kenya, Paris si Istanbul si se implica in numeroase proiecte dedicate copiilor aflati in dificultate. Calatoria in jurul lumii il maturizeaza si il face sa isi dea seama de adevaratele valori ale vietii. Regretul meu ca spectator a fost ca aceasta scena nu a fost cea care sa deschida filmul. Este intr-adevar emotionanta, iar imaginile sunt extrem de atragatoare.

Idila cu dadaca mea o readuce in prim plan pe Catherine Zeta Jones care arata extraordinar de bine la cei 40 de ani ai sai si dupa doua nasteri. Am putea spune ca rolul i se potriveste manusa, cu singura exceptie ca ea este fericita in casnicie. Actrita da viata unei femei putin timide, al carei sens in viata este casnicia si cei doi copii. Atunci cand descopera insa ca sotul o insala, visul unei vieti perfecte se destrama. Alaturi de Justin Bartha, Catherine Zeta Jones alcatuieste un cuplu frumos si ne arata ca diferentele de varsta sunt doar in mintea noastra.

De ce sa mergem la The Rebound ?

Recunosc, in ultimii ani nu prea m-am uitat la comedii romantice. Mi se pare ca toate urmeaza aceeasi reteta. Uneori cred ca pot sa spun inca de la primele cadre cum se vor desfasura lucrurile si mai ales cum se va termina. Mai mult chiar, cu sora mea mereu ma prostesc si incerc sa spun si frazele pe care cei doi amorezi le-ar spune in anumite situatii. Si de cele mai multe ori le nimeresc.

Cam asa stau lucrurile si la Idila cu dadaca mea, insa nu pot cataloga acest film drept unul de duzina. Exista anumite momente delicioase in film, iar actorii sunt punctul forte. Chiar daca este un film destinat in mare parte femeilor, cred ca si barbatii vor avea de ce sa se bucure.

In primul rand Catherine Zeta Jones arata foarte bine, are o silueta atragatoare si un zambet de milioane. Nici Justin Bartha nu este tocmai de lepadat, mai ales ca stie sa se poarte cu copiii, canta si mai si gateste pe deasupra. Numai bun de luat acasa.

Partea cea mai savuroasa a filmului sunt insa cei doi copii ai lui Sandy. Sunt pur si simplu adorabili, iar glumele lor dau sare si piper filmului. Foarte amuzante sunt momentele in care fiul lui Sandy ii surprinde pe cei doi aproape dezbracati sau cand Aram incearca sa le explice picilor ca o iubeste pe mama lor si acest lucru a dus si la sex. Pardon, masaj.

Daca esti o persoana careia ii plac comediile romantice, Catherine Zeta Jones, imaginile frumoase cu New York si muzica buna, atunci Idila cu dadaca mea este alegerea potrivita. Chiar si iubitul tau va gusta acest film si va fi pe aceeasi lungime de unda cu glumele celor mici.

Urmareste trailerul filmului The Rebound:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea