Filme

#_elizabeth-epoca-de-aur-2007

Queen Elizabeth a la Cate Blanchett

In rolul reginei Elizabeth … Cate Blanchett. Aceasta este cam singura calitate a filmului Elizabeth: The Golden Age. Faptul ca realizatorii au decis sa o distribuie pe Cate Blanchett in rolul principal a salvat intreaga pelicula de la un posibil mai mare esec decat a iesit.

Franchetea si naturaletea cu care actrita isi interpreteaza rolul, te face sa gasesti in tine rabdarea de a-l urmari pana la final. Avem de-a face cu o Elizabeth inteligenta, cinica si ironica, plina de viata si tarie sufleteasca.

La fel cum ne-a obisnuit cu ultimele roluri (Notes on a Scandal, Babel, etc), Cate Blanchett s-a lasat exploatata la maxim si a dat tot ce a fost mai bun din ea. In modul in care joaca si in sinceritatea rolului sta intreaga tarie a filmului.

Povestea din jurul reginei pare neimportanta, iar modul in care regizorul s-a decis sa o relateze o face si mai neimportanta. De aici si nedumerirea mea in legatura cu titlul filmului. Condamnarea la moarte a reginei Mary (Samantha Morton), conflictul cu armatele spaniole si infrangerea celebrei Armade sunt simple inserturi intre trairile reginei. Povestea nu o ajuta, iar situatiile par prea bruste si fara substanta in totul filmului.

Nu va asteptati sa vedeti o noua abordare sau interpretare a istoriei si nici povesti despre care nu s-a mai “filmat”. Este o simpla si oarecum intensa relatare a trairilor unei regine impartita intre datoria fata de tara si nevoile sufletesti. Goana dupa implinire sufleteasca (iar aici ar fi trebuit sa ii sara in ajutor nimeni altul decat Clive Owen care nu reuseste sa “smulga” nimic rolului, poate in afara de simpla aparitie pe ecran) a reginei intalneste mai multe obstacole de la datoria de regina la iminentul atac al Armadei spaniole sau dragostea barbatului dorit pentru o alta femeie.

Iar trairilor reginei (si doar aici a simtit nevoia Shekhar Kapur sa se opreasca) i se mai pot adauga elementele vizuale ale filmului care reusesc sa straluceasca destul de intens incat sa iti fure ochii: imagini ample, culori intense si poze destul de pertinente.

Daca un rol, o actrita si cateva imagini puternice va pot multumi in ceea ce am asteptat cu totii, Elizabeth: The Golden Age, filmul este de recomandat. Personal v-as sugera sa faceti un drum pana la cinema doar pentru replicile lui Cate si rochiile sofisticate in care isi face maiestuoasa aparitie.

NOTA: 6/10




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea