Filme

#richard gere #julia roberts #pretty woman #hollywood #prostituate

Prostituatele faimoase ale Hollywood-ului

In ciuda faptului ca rolul unei prostituate nu este tocmai ceea ce au visat atunci cand s-au hotarat sa devina actrite, multe dintre vedetele de la Hollywood isi datoreaza debutul in cinematografie unor astfel de roluri. Se pare ca frumusetea, hainele putine sau deloc si cateva scene de sex ii transforma pe oamenii obisnuiti in vedete peste noapte. Iata cateva din cele mai de succes prostituate de la Hollywood:

Vivian Ward

Julia Roberts nu era tocmai o necunoscuta inainte de celebrul Pretty Woman (primise o nominalizare lajulia Oscar pentru Steel Magnolias), dar nici nu era inclusa in categoria vedetelor de prima mana. Rolul lui Vivian Ward, o prostituata ghinionista cu suflet de aur, care este angajata de un puternic om de afaceri pentru a-l insoti la diferite evenimente, i-a adus lui Roberts faima si o a doua nominalizare la Oscar pentru “cea mai buna actrita”.

Vivian este un fel de Cenusareasa moderna care ajunge in finalul filmului sa se “combine” cu omul de afaceri Edward Lewis (Richard Gere) fermecat de personalitatea Frumusicai.

Desi initial Pretty Woman fusese conceput ca o drama ce punea problema fenomenului prostitutiei din Los Angeles, filmul a devenit in final una din cele mai apreciate comedii romantice realizate vreodata, iar succesul sau a depasit granitele Americii, obtinand incasari de aproape jumatate de miliard de dolari. Si asta in 1990!

Urmareste trailerul filmului Pretty Woman.



Iris Steensma

irisIn 1976, regizorul Martin Scorsese lansa capodopera cinematografica Taxi Driver, si, desi in rolul principal stralucea Robert De Niro, publicul si criticii au fost fermecati de prestatia actritei care juca rolul prostituatei adolescente Iris Steensma. Era rolul de debut al celebrei Jodie Foster la numai 14 ani.

Travis Bickle (Robert De Niro), un veteran al Razboiului din Vietnam, lucreaza ca taximetrist in New York, dar este scarbit de decadenta si mizeria care au pus stapanire pe strazile orasului. Bickle incearca sa asasineze un politician, dar isi face in acelasi timp o misiune din salvarea unei tinere prostituate de la viata pe strazile metropolei americane.

Adolescenta Jodie Foster a fost nominalizata la Oscar in 1977 pentru performanta ei intr-un rol atat de controversat pentru un copil. Multa lume a criticat faptul ca Foster fusese prezenta la scena crimei din finalul filmului, asa ca tanara actrita a fost supusa unor evaluari psihologice pentru a determina daca fusese afectata in vreun fel de experienta.


Lynn Bracken

Frumoasa blonda Kim Basinger a pus stapanire pe imaginatia barbatilor inca din 1986 cand a jucatkim alaturi de Mickey Rourke in filmul 9 ½ Weeks. In 1997, actrita a luat potul cel mare (Oscarul pentru actrita intr-un rol secundar) cu interpretarea elegantei prostituate Lynn Bracken din impresionantul thriller politist L.A Confidential.

Noir-ul lui Curtis Hanson reda atmosfera anilor 50 din orasul american, dominata de celebritati ale Hollywood-ului, reviste de scandal, coruptie, crima organizata, droguri, prostitutie, pornografie, rasism si operatii estetice . L.A. Confidential depaseste sfera filmelor politiste prin cele trei personaje aduse in prim plan care ajung sa lucreze impreuna pentru ca sunt in primul rand oameni si apoi politisti.

Si cand te gandesti ca Kim Basinger nu a vrut sa accepte initial rolul pentru ca se saturase sa joace prostituate!

Urmareste trailerul filmului L.A. Confidential



Bree Daniels

janeUna dintre cele mai faimoase prostituate din lumea cinema-ului este cu siguranta Bree Daniels interpretata de frumoasa Jane Fonda in filmul Klute (regia Alan J. Pakula) din 1971. Pelicula spune povestea lui Bree, o prostituata din Manhattan si actrita aspiranta.

Detectivul John Klute (Donald Sutherland) soseste in Manhattan pentru ca, aparent, Bree este singura lui pista in disparitia misterioasa a bunului sau prieten Tom Gruneman.

Rolul lui Fonda este asemeni unui carusel plin de emotii, iar performanta actritei a fost rasplatita cu un premiu Oscar pentru interpretare. Dupa Klute, Jane Fonda a devenit una dintre cele mai in voga actrite din cetatea filmului.

Julian Kaye

Cu zece ani inainte de a juca in Pretty Woman, actorul Richard Gere s-a aflat in “echipa adversa”, adicagere a fost el insusi pe post de prostituata in filmul American Gigolo.

In timp ce isi oferea serviciile unei clientele selecte de la Hollywood, Julian Kaye incepe o relatie cu sotia unui senator bogat si influent. Barbatul insa nici nu banuie ca i se va inscena o crima si va fi fortat sa caute un alibi in persoanele unor personaje suspecte, precum Madame Anne, un proxenet corupt sau chiar sotia senatorului.

Concluzia? Daca visati la o cariera de succes in actorie, stati la coada pentru un rol de prostituata si in noaptea Oscarurilor s-ar putea sa iesiti castigator sau castigatoare.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea