Filme

#cined #proiectii de filme #filme #elevi

Proiectii de filme pentru elevii de toate varstele, la CinEd

In luna martie, perioada preferata de multe scoli pentru Saptamana Altfel, vor incepe proiectiile pentru elevi, in toate cele 6 orase in care formarile CinEd Romania au fost organizate anul acesta. Ele vor viza filmele din catalogul CinEd, care include in total 10 lungmetraje si 2 scurtmetraje, pentru elevi de toate varstele.

Datorita interesului mare manifestat de participanti, dar si pentru o aprofundare a elementelor de educatie cinematografica, in luna aprilie vor mai fi organizate doua formari intensive, cu durata de o zi, in Bucuresti si Brasov. Detaliile despre acestea vor fi anuntate in a doua parte a lunii martie.

Prima parte a proectului a avut loc in perioada 21 ianuarie – 27 februarie Societatea Culturala NexT a organizat, in cadrul programului de educatie cinematografica CinEd, 7 sesiuni de formare pentru profesorii si bibliotecarii din 6 orase – Bucuresti, Ramnicu Valcea, Iasi, Targoviste, Alexandria si Brasov. Aproape 300 de facilitatori educationali au participat la formarile coordonate de criticii de film Andrei Gorzo si Gabriela Filippi, familiarizandu-se cu platforma online si materialele pedagogice puse la dispozitie prin intermediul programului.

Filmele destinate elevilor de gimnaziu sunt El espiritu de la colmena / Spiritul stupului (Victor Erice, Spania, 1973), Uma Pedra no Bolso / Un sambure de indoiala (Joaquim Pinto, Portugalia, 1988), Shelter / Adapost, (Dragomir Sholev, Bulgaria, 2010), Il Posto / Postul (Ermanno Olmi, Italia, 1961) si Cum mi-am petrecut sfarşitul lumii (Catalin Mitulescu, 2006).

Elevii de liceu se vor putea bucura de pelicule precum En construccion / In construcţie (Jose Luis Guerin, Spania, 2001), Pierrot Le Fou / Pierrot Nebunul (regia Jean-Luc Godard, Franta, 1965), O Sangue/ Sangele (Pedro Costa, Portugalia, 1989), Cea mai fericita fata din lume (Radu Jude, 2009) si L'intervallo / Intervalul (Leonardo di Costanzo, Italia, 2012)

Varietatea de formate in care filmele sunt disponibile permite proiectarea acestora in spatii diverse - de la cinematografe cu standarde profesioniste la spatii cu echipament minimal, precum sala de clasa sau de biblioteca. Astfel, programul faciliteaza accesul elevilor la o serie de productii europene multi-premiate in festivaluri internationale, cu o valoare cinematografica autentica.

Catalogul CinEd reuneste productii provenind din 7 tari europene (Franta, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Cehia şi Romania) si va fi imbogatit cu filme noi in fiecare an.

In primul an de activitate CinEd, Societatea Culturala NexT a organizat proiectii pentru peste 1.300 de elevi de gimnaziu si liceu. Acestia au descoperit diversitatea cinemaului european si s-au familiarizat cu filmul de arta si limbajul cinematografic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea