Filme

#filme #cristian mungiu # productii cristian mungiu # filme cristian mungiu #cristian mungiu la bruxelles

Productiile lui Cristian Mungiu vor fi prezentate la Bruxelles, intre 1 si 30 octombrie

Cateva din productiile regizate de Cristian Mungiu vor fi prezentate la Bruxelles, in perioada 1-30 octombrie, in cadrul unei retrospective initiate de cineastii Jean-Pierre si Luc Dradenne.

Evenimentul este organizat de Cinematheque Royale de Belgique si distribuitorul Lumiere Films, cu sprijinul Istitutului Cultural Roman.

Astfel, cinefilii belgieni vor putea viziona lungmetrajele "Occident" (2005), "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", filmul colectiv "Amintiri din Epoca de Aur" (2009), dar si scurtmetrajele "Mana lui Paulista" (1998), "Zappin" sau "Turkey Girl" (2005).

Retrospectiva Cristian Mungiu are loc cu putin timp inainte de lansarea oficiala a filmului "Dupa dealuri" in Benelux. Pe 21 noiembrie, pelicula va intra in cinematografele din Belgia si Luxemburg, in vreme ce in Olanda va aparea pe data de 22 octombrie.

In Romania, pelicula va rula in avanpremiera la Vaslui si Campina, incepand cu data de 21 septembrie, iar in Bucuresti va fi disponibil abia pe 25 octombrie. "Dupa dealuri" este distribuita de Voodo Films.

Sursa foto: filmetari.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea