Filme

#get smart #steve carell #alan arkin #actiune #comdie #spion #spionaj #agent #_get-smart-2008

Prindeti-l pe Smart! - noul si imbunatatitul Smart

Get Smart este inspirit din celebrul serial al anilor ’60 cu acelasi nume, produs de Mel Brooks si Buck Henry. Acum 40 de ani rolurile principale erau ocupate de Don Adams – in rolul agentului Maxwell Smart si Barbara Feldon – drept focoasa Agenta 99.

Nu cunosc prea multe detalii despre serial, dar stiu ca a rulat o scurta perioada si pe micile ecrane din Romanaia . De aici pot spune ca nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca Steve Carell a fost ales sa joace in pielea agentului Smart, acesta fiind singurul actor care il putea inlocui pe Don Adams. Desi asemanarea dintre cei doi actori este mare, Carell a trebuit sa-si lase si el amprenta asupra personajului. Ca si Jim Carrey sau Rob Schneider, Steve Carell are un stil aparte de a amuza publicul.

Prindeti-l pe Smart!

Get Smart ni-l prezinta pe Maxwell Smart, agentul operativ al agentiei Control, in cea mai importanta si periculoasa misiune a sa: el trebuie sa zadarniceasca intentia de dominatie mondiala a sindicatului crimei, cunoscut sub numele de Haos.

In momentul in care este atacat sediul agentiei americane de spionaj Control, iar identitatea agentilor sai este compromisa, seful agentiei (Alan Arkin) nu mai are de ales. El trebuie sa-l trimita in lupta pe analistul Maxwell Smart, care visa sa lucreze si el pe teren, alaturi de idolul sau, superstarul Agent 23 (Dwayne Johnson). Dar in loc sa se intample asa, Smart primeste drept coechipier pe singurul agent a carui identitate nu fusese deconspirata, pe frumoasa, dar letala Agenta 99 (Anne Hathaway).

Pe masura ce Smart si Agentul 99 incep sa descopere planul agentiei Haos, si sa se cunoasca unul pe altul, ei descopera ca agentul operativ numarul 1 al Haos, Siegfried (Terence Stamp) si mana sa dreapta, Shtarker (Ken Davitian), planuiesc sa dea lovitura impreuna cu reteaua lor de teroristi.

Fara pic de experienta operativa si fara prea mult timp la dispozitie, Smart, inarmat cu doar cateva gadget-uri, specifice spionilor, si un entuziasm nestavilit, trebuie sa infranga Haos, pentru a preveni dezastrul.

Smart-ul secolului XXI

In prima faza, cand am auzit ca o sa se faca inca un remake dupa un serial al anilor '60, m-am temut ca acesta sa nu fie la fel de prost ca tentativa lui Steve Martin din 2006 - Pantera Roz. Personajul lui Steve Martin nu a putut sa iasa din umbra lui Peter Sellers (actorul care a interpretat pentru prima data rolul inspectorului Clouseau).

Speram ca noul Smart sa nu pateasca acelasi lucru. Carell a reusit sa-l aduca pe Smart in prezent, incat fanii vechiului agent sa fie multumiti, iar cei tineri, care nu stiu de el, sa-si doreasca sa afle.

Unele scene din Get Smart sunt natange, dar nu din cauza neglijentei regizorului, ci pentru a fi in ton cu serialul TV. Scena in care Smart este suprins cu un agent rival intr-o pozitie indecenta nu pare a fi ceva cea ce Mel Brooks nu a mai incercat in parodiile sale.

Regizorul Peter Segal a inteles ce ii amuza pe oameni la vechiul Smart si a adaugat acele elemente acestei setari contemporane. Alaturi de actori, scenarisiti, si restul echipajului, el a creat un film incantator, perfect pentru sezonul calduros.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Get Smart

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea