Filme

#presedinti #alegeri prezidentiale sua #filme cu presedinti

Presedinti americani pe marile ecrane

Alegerile prezidentiale din Statele Unite sunt unele dintre cele mai dezbatute subiecte ale anului. Despre presedintii americani si cei care aspira la aceasta functie se discuta nu numai la radio, TV sau pe internet, ci si pe marile ecrane. Iata cateva dintre cele mai reusite filme cu presedinti americani.


Air Force One (1997)


Unul dintre cei mai bravi locatari de la Casa Alba prezentati in filme este James Marshall din pelicula de actiune "Air Force One". Marshall, interpretat aici de Harrison Ford, impreuna cu fiica si sotia sa, sunt luati ostatici de un periculos terorist kazah. Liderul american nu asteapta linistit interventia serviciilor secrete, ci se hotaraste sa se implice personal in rezolvarea acestei probleme.


 

The American President (1995)


Pelicula regizata de Rob Reiner ne demonstreaza ca presedintii americani sunt oameni absolut normali, cu doua maini, doua piciore si o inima care din cand in cand mai si iubeste.

In "The American President", Michael Douglas este Andrew Shepherd, un presedinte vaduv care se indragosteste de Sydney Wade (Annette Bening), o activista ecologista.


Deep Impact (1998)


Morgan Freeman il interpreteaza in "Deep Impact" pe Beck, un presedinte american extrem de carismatic care cauta solutii pentru a salva cat mai multi oameni din calea nimicitoarei comete Wolf-Biederman.


Independence Day (1996)


"Independece Day" este unul dintre marile succese de box-office ale anului 1996. Pe langa excelentul rol facut de Will Smith, se remarca si prestatia lui Bill Pullman, cel care intra in pielea presedintelui Thomas J. Whitmore. Momentul cheie este acela in care Whitmore ofera un discurs menit sa-i motiveze pe americani sa lupte impotriva extraterestrilor care au invadat Terra.


Dave (1993)


Kevin Kline il intruchipeaza pe Dave Kovic, un american care este racolat de Serviciile Secrete pentru a fi folosit ca dublura a presedintelui. Problemele apar dupa ce seful statului intra in coma, iar Dave va trebui sa-l inlocuiasca, pentru a impiedica izbucnirea unei crize politice. Lucrurile se complica si mai tare dupa ce dublura se indragosteste de Prima Doamna a Americii, interpretata de Sigourney Weaver.



Foto: cinemagia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea