Filme

#luna ianuarie #premiere ianuarie #ianuarie 2014

Premierele lunii ianuarie 2014

Anul 2014 aduce in salile de cinamatograf din Romania mai multe pelicule care au reusit sa faca valuri peste Ocean, unele fiind creditate cu mari sanse la Oscar. Iata mai jos o selectie a catorva premiere cinematografice cu care te poti delecta la inceput de an.

12 ani de sclavie

Un film cu mari sanse sa fie nominalizat la mai multe categorii ale premiilor Oscar, "12 ani de sclavie" spune povestea lui Solomon Northup, un barbat de culoare care traieste liber in New York si care este rapit si vandut ca sclav in sudul SUA, chiar inainte de a izbucni Razboiul Civil. Premiera a avut loc pe 3 ianuarie.

Salvandu-l pe Mr. Banks

Cand fiicele sale l-au implorat sa realizeze un film dupa cartea lor favorita - "Mary Poppins" de P.L. Travers, Walt Disney nu si-a inchipuit ca va avea nevoie de doua decenii pentru a-si tine promisiunea. Dorind sa obtina drepturile pentru ecranizare, Disney se vede nevoit sa faca fata incapatanarii autoarei de a-si pastra intact personajul principal, dadaca "magica" pe nume "Mary Poppins". Premiera are loc in acest weekend.

"Lupul de pe Wall Street"

Filmul va avea premiera pe 10 ianuarie si este inspirat de romanul autobiografic al fostului broker de pe Wall Street, Jordan Belfort. Pelicula prezinta ascensiunea tanarului broker care pleaca de jos si ajunge pe cele mai inalte culmi ale succesului. Drumul nu este lipsit de provocari care il duc pe Belfort in scandaluri de coruptie, inselaciune si chiar crima.

Nymphomaniac Volumul 1

"Nymphomaniac Volumul 1" reprezinta jurnalul erotic al unei femei, interpretate de Charlotte Gainsbourg, din perioada adolescentei si pana la varsta de 50 de ani, atunci cand este gasita lesinata in padure de catre un barbat (Stellan Skarsgard) care o salveaza. "Nymphomaniac Volumul 1" va avea premiera in data de 17 ianuarie.

Teapa in stil american

"Teapa in stil american" are in prim plan un scandal care se petrece in fascinantii ani '70 din America. Irving Rosenfeld este un escroc obligat sa lucreze cu agentul FBI Richie DiMaso. La mijloc se afla Carmine Polito, un politician vehement si oportunist din New Jersey. Filmul are premiera pe 17 ianuarie.

Sursa foto: contactmusic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea