Filme

#filmele lunii noiembrie 2022 # premiere noiembrie #premiere cinematografice #premiere #cinema

Premiere cinematografice noiembrie 2022. Filme pe care sa nu le ratezi luna aceasta

Luna noiembrie vine cu o serie de filme asteptate cu sufletul la gura de cinefili. Probabil unul dintre cele mai asteptate filme ale lunii este Pantera Neagra. Insa, cinefilii au o multime de alte optiuni din care sa aleaga, in cinematofrafe ruland filme pentru toate varstele si gursturile. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

Mostenire cu scandal (The Estate) – in cinematografe din 4 noiembrie

  • Regia: Dean Craig
  • Cu: Toni Collette, Anna Faris, Kathleen Turner, David Duchovny, Ron Livingston, Rosemarie DeWitt
  • Gen film: Comedie

Macey si Savanna n-au prea multe in viata. Dar au un plan perfect. Cu o cafenea darapanata care se clatina pe punctul de a disparea si cu vietile lor care se duc repede spre nicaieri, cele doua surori conspira pentru a o cuceri pe matusa Hilda, bolnava in faza terminala - matriarha autoritara si morocanoasa a familiei - in speranta de a deveni beneficiarele vastei sale mosteniri. Dar, dupa cum Macey si Savanna descopera in curand, s-ar putea sa existe si alte rude care au exact aceeasi idee.

 

Pantera neagra: Wakanda pentru totdeauna (Black Panther: Wakanda Forever) – in cinematografe din 11 noiembrie 

  • Regia: Ryan Coogler
  • Cu: Martin Freeman, Angela Bassett, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Tenoch Huerta
  • Gen film: Actiune, Aventuri, Drama, SF, Thriller

Dupa moartea regelui T'Challa, regina Ramonda, Shuri, M'Baku si Dora Milaje lupta pentru protectia natiunii de interventia marilor puteri. In vreme ce poporul e gata sa depaseasca pierderea regelui si sa imbratiseze un nou capitol, eroii wakandezi ajutati de Nakia si Everett Ross fac planurile unui nou drum, mai luminos, pentru Wakanda.

Meniul (The Menu) – in cinematografe din 18 noiembrie

  • Regia: Mark Mylod
  • Cu: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult
  • Gen film: Comedie, Horror

Tyler si Margot calatoresc spre o insula indepartata pentru a lua masa intr-un restaurant exclusivist. Bucatarul sef Slowik isi asteapta clientii cu un meniu generos, dar si cu cateva surprize terifiante.

 

Craciunul ursuletului Teddy (Teddy's Christmas) – in cinematografe din 18 noiembrie

  • Regia: Andrea Eckerbom
  • Cu: Jan Gunnar Røise, Nader Khademi, Mariann Hole, Marianne Krogness, Kai Remlov, Marte Klerck-Nilssen
  • Gen film: Familie

Linistea sarbatorilor de iarna s-a asternul peste orasel, dar targul de Craciun este foarte animat. Tanara Mariann vede un ursulet de plus pe raftul de sus. Sa fie viu? Fata si-l doreste orice-ar fi, dar ursuletul ar vrea sa ajunga la o familie bogata.

 

Fabelmans: Povestea unei vieti aparte (The Fabelmans) – in cinematografe din 25 noiembrie

  • Regia: Steven Spielberg
  • Cu: Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano, Gabriel LaBelle, Julia Butters
  • Gen film: Drama

Scris si regizat de Steven Spielberg, The Fabelmans este un film semi-autobiografic care prezinta anii copilariei petrecuti de Spielberg in Arizona in perioada de dupa razboi.

 

Asta spune ea (She Said) – in cinematografe din 25 noiembrie

  • Regia: Maria Schrader
  • Cu: Samantha Morton, Carey Mulligan, Zoe Kazan
  • Gen film: Drama

Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education), nominalizata de doua ori la Oscar, si Zoe Kazan (The Plot Against America, The Big Sick), nominalizata la Emmy, interpreteaza rolul reporterilor Megan Twohey si Jodi Kantor de la New York Times, care au publicat impreuna una dintre cele mai importante povesti ale unei generatii - o poveste care a spulberat zeci de ani de tacere in jurul subiectului agresiunii sexuale la Hollywood si a determinat o schimbare in cultura americana care continua pana in prezent.

O marturie a importantei incalculabile a jurnalismului de investigatie, "Asta spune ea" detaliaza calatoria reporterilor si editorilor angajati in cautarea neincetata a adevarului si evidentiaza curajul supravietuitoarelor si al martorilor care au ales sa iasa in fata pentru a impiedica un pradator in serie sa mai faca rau. Impreuna, angajamentul si taria lor de caracter au declansat o conversatie globala, au contribuit la propulsarea miscarii #MeToo si au alimentat o reglare de conturi a sistemului care i-a permis sa se faca vinovat.

In esenta sa, "Asta spune ea" este o poveste adevarata si inspirata despre oameni, multi dintre ei femei, multe dintre ele mame, care au adunat curajul de a vorbi si de a cauta dreptate, nu doar pentru ele insele, ci si pentru cei din viitor, atat in Statele Unite, cat si in intreaga lume. Filmul este un memento convingator si emotionant despre puterea oamenilor individuali, inarmati cu determinare si curaj, de a schimba, impreuna, lumea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea