Filme

#the dark knight rises #skyfall #povesti reale #productii celebre #Insula Gunkanjima # Fortul Mehrangarh #Azilul psihiatric #Twelve Monkeys

Povestile reale din spatele locurilor de filmare ale unor productii celebre

Majoritatea locurilor din afara platourilor de filmare devin interesante abia dupa ce apar pe marele ecran. Exista insa si un numar redus de locatii care au aparut in filme si a caror istorie reala o depaseste cu mult pe cea imaginata de scenaristii si producatorii de la Hollywood.


1. Insula Gunkanjima - "Skyfall"

In "Skyfall", cea mai noua pelicula din seria "Bond", Javier Bardem este personajul negativ care se ascunde pe o insula in mijlocul oceanului, unde este inconjurat de cladiri parasite. Acea insula este reala si se numeste Gunkanjima. In "Skyfall" apare numai in imagini de la distanta, intrucat japonezii nu au permis filmarea la fata locului.

Povestea reala a insulei incepe in secolul al 19-lea, cand Mitsubishi a inceput sa exploateze carbunele de aici. Pentru a eficientiza procesul de extragere, compania a construit un adevarat mini-oras, cu blocuri si o scoala, pentru muncitorii sai. In 1974 rezerva de carbune s-a terminat, iar compania si-a trimis cei peste 5.000 de oamenii inapoi, promitandu-le locuri de munca pe principiul "primul venit, primul servit". Familiile nipone au plecat in graba, astfel ca astazi se pot vedea jucariile aruncate pe jos sau cestile de cafea aflate pe masa.




2. Fortul Mehrangarh - "The Dark Knight Rises"

In "The Dark Knight Rises", Batman este incarcerat intr-o inchisoare ceva mai neobisnuita. Cand reuseste sa evadeze, in spatele lui se poate observa fortul Mehrangarh, din orasul indian Jodhpur. Istoria ne spune ca fortul a fost construit de Rao Jodha, dupa ce l-a alungat pe singurul pustinic care traia pe aceasta colina.

Barbatul a blestemat cetatea, iar Jodha, speriat, i-a construit acestuia o casa si un templu in interiorul fortului. In plus, el a decis sa ingroape de viu un barbat in fundatia cetatii, promitandu-i acestuia ca familia lui va locui mereu acolo. Astazi, descendentii acelui barbat continua sa traiasca in Raj Bagh, o proprietate lasata mostenire de Jodha.




3. Azilul psihiatric - "Twelve Monkeys"

"Twelve Monkeys", pelicula SF cu Bruce Willis in rolul principal, a fost filmata, intr-o mare parte, in ceea ce se vrea a fi un azil psihiatric. De fapt, este o inchisoare renumita din Philadelphia, care se cheama "Eastern State Penitentiary". Construita in 1829, in stilul gotic, cladirea a devenit astazi, muzeu.

Potrivit zvonurilor aparute in presa in ultimii ani, inchisoarea ar fi un loc bantuit, din cand in cand auzindu-se tipete din celulele care, odinioara, au adapostit talhari renumiti, precum Al Capone.





Sursa foto: thetimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea