Filme

#_peste-tufis-2006

Over the hedge, febra junk-food la animale

Un alt desen animat, de data aceasta marca DreamWorks ne inveseleste vacanta: Over the Hedge.

Scrisa de Lichael Fry si ilustrata de T Lewis, povestea in imagini s-a nascut in iunie 1995 si de atunci a aparut zilnic, ca banda desenata, in peste 200 de ziare din America.

Over the Hedge nu este prima poveste la care au lucrat cei doi. Fry si Lewis s-au cunoscut in 1990 iar primul lor proiect a fost "The Secret Lives of Pigs". Dupa ce povestea cu porci le-a fost respinsa pe motiv ca porcii nu sunt niste personaje indeajuns de simpatice pentru a capta atentia in calitate de eroi de benzi desenate, cei doi s-au reorientat de la ferma la suburbie si i-au creat pe R.J, pe Verne si pe celelalte animale simpatice, ingrijorate de modul de viata al oamenilor.

Regizorul/scenaristul Karey Kirkpatrick spune, "povestea comica in imagini este despre o broasca si un raton care cerceteaza lumea de dincolo de tufis observand societatea umana, iar apoi o satirizeaza cu un simt al umorului extrem de dezvoltat. Este un umor genial bazat pe observatii venite din punctul de vedere al unui animal".

In film, lacomul R.J. trebuie sa-si salveze pielea aducandu-i lui Vincent, un urs fioros, tot ceea ce furase de la el. Pentru asta se va folosi de o familie de porci spinosi, doi posumi, o veverita si un sconcs abia treziti din hibernare, carora le va dezvalui secretele oamenilor consumatori de junk-food. Animalele, fermecate de cat de rapid si usor se poate umple scorbura lor cu provizii pentru iarna, devin mici hoti care isi risca viata cercetand cu obraznicie teritoriul oamenilor, impanzit de capcane.

Personajele sunt sustinute de voci celebre ale cinematografiei americane: Bruce Willis (RJ), Garry Shandling (Verne), Steve Carell (Hammy), William Shatner (Ozzie), Nick Nolte (Vincent)
Initial Jim Carrey trebuia sa fie vocea lui RJ, ratonul smecher si nesatul insa rolul i-a revenit in final lui Bruce Willis. "Bruce interpreteaza minunat rolul uni adorabil neispravit." (Lewis)

Fry si Lewis lauda talentul celor care au lucrat la aceasta productie: "Au facut o chestie extraordinara pornind de la mica noastra idee." spune Lewis.

Over the hedge ofera o buna portie de ras pentru spectatori de toate varstele asa ca nu va abtineti de la a savura noua productie DreamWorks.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea