Filme

#steven spielberg #the hobbit #lincoln #nominalizari oscar #dupa dealuri

Oscar 2013: "Lincoln" a primit 12 nominalizari

Academia de Film Americana a anuntat joi lista nominalizarilor la gala Premiilor Oscar din acest an, care va avea loc pe 24 februarie 2013, la Kodak Theatre din Los Angeles. Campionul nominalizarilor este "Lincoln", cel mai nou film regizat de Steven Spielberg, care va concura la nu mai putin de 12 categorii, printre care "Best Picture", "Best Actor" (Daniel Day-Lewis), "Best Supporting Actor" (Tommy Lee Jones) si "Best Supporting Actress" (Sally Field).

Dramele "Life of Pi" si "Silver Linings Playbook" au primit cate 11, respectiv 8 nominalizari. Tot la opt categorii concureaza si adaptarea cinematografica a musicalului "Les Miserables".

Desi era unul dintre favoriti, "The Hobbit: An Unexpected Journey", lungmetrajul fantastic regizat de Peter Jackson a primit doar trei nominalizari: "Visual Effects", "Makeup and Hairstyling" si "Production Design".

Din pacate, "Dupa dealuri", pelicula romaneasca regizata de Cristian Mungiu, nu figureaza printre filmele nominalizate la categoria "Best Foreign Language Film".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea