Filme

#premii #actrite #oscar #gala oscar #michelle obama #incidente #Argo

Oscar 2013: "Argo" a fost desemnat cel mai bun film

Thrillerul "Argo", in regia lui Ben Affleck, a fost recompensat cu trofeul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gala a acestor premii, desfasurata aseara la Dolby Theatre din Los Angeles.

Cea care a prezentat lungmetrajul castigator al celei mai importante categorii a Premiilor Oscar a fost chiar Michelle Obama, sotia presedintelui american Barack Obama, ea fiind ajutata de actorul Jack Nicholson.

"Argo", care a fost nominalizat la sapte categorii, a mai fost recompensat cu alte doua Oscaruri: "Cel mai bun scenariu adaptat", respectiv "Cel mai bun montaj".

Daniel Day-Lewis a primit cel de-al treilea Oscar din cariera

Desi a pornit cu cele mai mari sanse la Oscar (12 nominalizari), filmul "Lincoln", in regia lui Steven Spielberg, a plecat acasa cu doar doua premii, cel mai important fiind trofeul categoriei "Cel mai bun actor in rol principal", care i-a revenit lui Daniel Day-Lewis. Cu aceasta ocazie, Day Lewis si-a adjudecat cel de-al treilea Oscar din cariera.

Nominalizat la 11 Premii Oscar, "Life of Pi" a fost recompensat cu patru trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun regizor, acordat cineastului Ang Lee.

Incidente la Gala Oscar 2013

Gala Oscar din acest an nu a fost lipsita de incidente. Astfel, Jennfer Lawrence a cazut pe scari, inainte de urca pe scena pentru a primi premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal.

La inceputul ceremoniei, gazda evenimentului, comedianul Seth MacFarlane a oferit publicului un moment muzical ciudat, care nu a fost insa gustat de toti de cei prezenti in sala.

Farlane a interpretat melodia "We saw your boobs" ("V-am vazut sanii!"), in care erau enumerate cateva dintre actritele care s-au dezbracat de-a lungul timpului in filme, o parte dintre ele aflandu-se in public (Charlize Theron, Naomi Watts).

Iata lista castigatorilor celor mai importante categorii Oscar 2013:

  • Cel mai bun film: "Argo"
  • Cel mai bun regizor: Ang Lee ("Life of Pi")
  • Cel mai bun actor in rol principal: Daniel Day Lewis ("Lincoln")
  • Cea mai buna actrita in rol principal: Jennifer Lawrence ("Silver Linings Playbook")
  • Cel mai bun actor in rol secundar: Christoph Waltz ("Django Unchained")
  • Cea mai buna actrita in rol secundar: Anne Hathaway ("Les Miserables")
  • Cel mai bun film strain: "Amour"
  • Cel mai bun cantec: "Skyfall" - Adele
  • Cel mai bun lungmetraj de animatie: "Brave"


Sursa foto: sky.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea