Filme

#_ocean-s-thirteen-acum-sunt-13-2007

Ocean's 13

Ocean's 13 continua povestea gastii lui Ocean. Baietii se strang inca o data in aceeasi formatie pentru a pune la cale o noua lovitura.



Trebuie sa recunosc inainte de toate ca am o slabiciune pentru seria "Ocean". M-am uitat cu placere si la prima si la a doua parte a seriei si i-am asteptat cu nerbadare pe cei 13.

Chiar daca filmul nu este unul dintre cele mai reusite, toti acei actori adunati laolalta (acori deveniti deja celebri si care si-au castigat reputatia cu ajutorul unor roluri de succes), noile aparitii din fiecare parte, decorurile si imaginile atat de placute, replicile "catchy" m-au facut sa ma uit cu placere si sa raman la final incantata.

Si au facut din acesta serie una care sa se incadreze in gen (filme care au ca subiect jaful si punerea acestuia la cale), realizand un film in jurul temei jafului si a escrocheriei destul de reusit si relaxant. Motiv pentru care am astept cu nerabdare si cea de-a treia parte despre care George Clooney declara in urma cu ceva timp ca va fi cea mai reusita si cea mai bine transpusa.

Si a venit. Actorii la fel de frumosi... aceiasi George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, etc. Sunt actori cu experienta, motiv pentru care reusesc usor sa "se manifeste" pe ecran. Insa restul a fost un pic cam dezamagitor. Spre deosebire de primele doua care aveau un oarecare sentiment de suspans si un punct culminant pe care il asteptam cu totii cu nerbadare (chiar daca ii stiam rezolvarea inca din primele cadre), partii a treia i-au lipsit cu desavarsire. Nu suspans, nu emotie, nu punct culminant. Totul se desfasoara cu lentoare si ai impresia ca majoritatea actiunilor intreprinse de gasca lui Ocean sunt oarecum inutile si in plus.

Pe deasupra lipseste si succesul replicilor catchy. Este ca si cum baietii au imbatranit cativa ani buni si in realitatea filmului, s-au inmuiat si nu mai resusesc sa se ridice la standardele noastre.

Povestea

Povestea este in felul urmator: unul dintre ei ( este vorba de Reuben- Elliott Gould) a fost escrocat de un megaloman si obsedat al succesului in lumea hotelurilor (Al Pacino in rolul lui Willy Bank). Asa ca se reunesc cu totii in ideea de a-i reabilita onoarea celui ranit si de a-l readuce pe linia de plutire. Lovitura: noul hotel al lui Bank (o constructie nebuneasca ca arhitectura in centrul Vegasului) va trebui distrus in asa fel incat acesta sa sufere aceeasi umilinta pe care a suferit-o si Reuben cand a fost eliminat din proiect de catre Bank.

De data aceasta cele doua fete, Julia Roberts si Catherine Zeta Jones nu apar decat sugerate in replici, insa prezenta feminina e completata de Ellen Barkin in rolul mainii drepte a lui Bank. O alta surpriza este asocierea cu Terry Bendict (Andy Garcia), dusmanul din primele parti. Gasca lui Danny Ocean (George Clooney ) ramane completa si fara modificari.

Realizare

Regia e ok, Steven Soderbergh si-a facut treaba, decorurile tot cool si glam, imaginea nu lasa de dorit, actorii joaca la fel de bine (as avea ceva retineri in privinta lui Al Pacino de la care foarte sincer m-as fi asteptat la o forta mult mai mare, ceva care sa ma tintuiasca in scaunul din cinema la aparitiile scurte de pe ecran. Aceasta a lipsit insa), dar scenariul parca ar fi imbatranit.

M-a mai deranjat si lipsa actorilor de gen feminin de pe ecran, de genul unei Roberts sau Zeta Jones care dadeau un echilibru destul de puternic prin forta lor in contrast cu cea a baietilor. Doamna Ellen Barkin nu reuseste sa le tina piept in acelasi mod.

Cred ca e marea problema a sequel-urilor. La fel a fost si cu "Shrek", si cu "Piratii" si cu "Spiderman"... actorii la fel de buni, regia si imaginea la fel de sustinute, insa scenariul si succedarea replicilor au lasat mult, mult de dorit in acest an pentru fiecare final de serie.

Sfat

In cateva cuvinte, filmul merita vazut pentru aceiasi baieti frumosi si care stiu sa joace, aparitiile lor va vor incanta privirea. Insa veti risca sa deveniti partasi la 2 ore cam plictisitoare in care nu se intampla mai nimic nici macar pentru a se intampla ceva. E ca si cum imbatranesti, te apuca nostalgia, te misti mai greu si gandesti mai lent, suferi de o oarecare siropeala (vezi scena Oprah) si nu reusesti sa mai surprinzi si sa te autodepasesti. Cam asa e senzatia data de Ocean's 13.

NOTA: 7/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea