Filme

#nominalizare #canibal #Premiile Goya #Olimpia Melinte

O romanca, nominalizata la Premiile Goya! Vezi despre cine este vorba!

Actrita Olimpia Melinte a fost, recent, nominalizata la Premiile Goya, echivalentul spaniol al Premiilor Oscar! Nascuta la Iasi, Olimpia Melinte are sansa sa castige premiul "Revelatia anului" pentru dublul sau rol din filmul "Canibal", regizat de Manuel Martin Cuenca.

In total, pelicula lui Manuel Martin Cuenca a fost nominalizata de catre Academia de Arte si Stiinte Cinematografice din Spania la opt categorii, avand sansa sa castige la sectiunile "Cel mai bun film", "Cea mai buna regie", "Cel mai bun actor in rol principal" si "Revelatia anului".

Alaturi de actrita Olimpia Melinte, la aceeasi categorie au mai primit nominalizare trei actrite spaniole: Belen Lopez, Maria Morales si Natalia de Molina.

Pentru rolul din "Canibal", Olimpia Melinte, in varsta de 27 de ani, a muncit foarte mult, insa marturiseste ca toate provocarile au meritat din plin. Actrita urmat cursuri de masaj, a fost nevoita sa invete limba spaniola si chiar s-a ingrasat 10 kilograme.

"Am inceput sa filmam prima parte cu Alexandra, am repetat mult, am facut cursuri de masaj, m-am documentat si mi-am asezat viata interioara si imaginatia in asa fel incat sa serveasca scenariului.

Am terminat de filmat in trei saptamani prima parte si apoi am inceput cu Nina, unde a fost un pic mai complicat, m-am ingrasat 10 kilograme in doua saptamani si am luat-o de la zero cu pregatirile si repetitiile, a fost ca si cum o actrita noua ar fi venit pe platou pentru a interpreta un rol. (...)", a marturisit Olimpia Melinte.

De altfel, nominalizarea actritei romance nu a fost neaparat o surpriza, cel putin nu din punctul de vedere al presei internationale, care a considerat ca tanara este descoperirea cea mai importanta pe care Manuel Martin Cuenca a facut-o pentru filmele sale si cea mai inspirata decizie de casting.

Filmul "Canibal" spune povestea lui Carlos Antonio de la Torre, croitor de meserie, un om singuratic, ciudat, dar iubit de toti locuitorii orasului Granada. Ceea ce putini oameni stiu despre el este ca nu se poate hrani decat cu femei, fata de care nu se poate atasa emotional. Toate aceste lucruri se schimba in ziua in care o intalneste pe Nina, o femeie de origine romana, care isi cauta cu disperare sora geamana.

Gala premiilor Goya, similare ca importanta Premiilor Oscar din SUA, va avea loc pe 9 februarie la Hotel Auditorium din Madrid.


Sursa foto: occidentul-romanesc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea