Filme

#muzica clasica #muzica clasica filme #filme succes hollywood #muzica filme

Muzica clasica la Hollywood: 5 momente memorabile din filme de succes

Muzica clasica este folosita frecvent pe coloana sonora a numeroase filme hollywoodiene. Inserarea acestor bucati muzicale, adesea din partituri cunoscute, ofera profunzime unor momente cheie si contribuie la stabilirea legaturii emotionale intre cinefil si personajele filmului. Descopera, in continuare, cateva astfel de momente reusite din peliculele de succes de la Hollywood!

1. Interpretarea divei Plavalaguna in "The Fifth Element"


Blockbusterul SF lansat in 1997 are unul dintre cele mai impresionante si emotionante momente de muzica clasica din istoria cinematografiei. Este vorba despre o arie din opera "Lucia di Lammermoor", interpretata in film de diva Plavalaguna (vocea apartinandu-i sopranei albaneze Inva Mula).

Scena a avut impactul scontat si multumita aspectului inedit al divei extraterestre si al interpretarii fara cusur.

2. Evadarea din inchisoare in "Silence of the Lambs"


Teribila scena in care Hannibal Lecter evadeaza din inchisoare este punctata perfect de "Variatiunile Goldberg" de J. S. Bach. Momentul devine si mai inspaimantator gratie contrastului dintre actiunea macabra care se deruleaza pe ecran si muzica linistitoare de pe fundal.

3. Pregatirea discursului in "The King's Speech"


Si in "The King's Speech" s-au strecurat momente punctate cu ajutorul muzicii clasice. De pilda, in scena in care regele George VI, interpretat de Colin Firth, se pregateste de primul sau discurs dupa declansarea razboiului pe fundal rasuna Simfonia nr. 7, op. 92, compusa de Ludwig van Beethoven in 1811.

4. Scena de deschidere din "X-Men 2"

Memorabila scena de deschidere din SF-ul "X-Men 2" este plasata pe acordurile recviemului lui Mozart, "Dies Irae".

5. Transformarea in Lebada Neagra din "Black Swan"


Era lesne de inteles ca pelicula de succes "Black Swan" va include muzica, dar si baletul Lacul Lebedelor a lui Piotr Ilici Ceaicovski. Unul dintre cele mai impresionante momente din filmul care i-a adus Oscarul actritei Natalie Portman este cel in care fragila Nina Sayers se transforma in Odile, Lebada Neagra.



Sursa foto: deviantart.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea